Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara a adoptat, în sedinta extraordinarã care a avut loc miercuri, 11 septembrie, o hotãrâre privind rectificarea bugetului de  venituri si cheltuieli al Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Deva pe anul 2019 si modificarea programului de investitii anexã la buget. Concret, consilierii judeteni au aprobat alocarea sumei de 165.000 lei pentru executia lucrãrilor de reparatii curente la Laboratorul de Analize Medicale al SJU Deva. Este vorba despre înlocuirea instalatiilor de încãlzire, a instalatiilor sanitare si executia de finisaje. Lucrãrile sunt necesare în conditiile în care la etajul inferior se amenajeazã spatiul unde va functiona aparatul de imagisticã prin rezonantã magneticã (RMN), efectuarea acestora asigurând functionarea în bune conditii a instalatiilor si echipamentelor.
În ceea ce priveste modificarea listei de investitii – Anexã la Bugetul de venituri si cheltuieli, CJ Hunedoara a aprobat alocarea sumei de 38.000 lei pentru lucrãri în spatiul în care va fi amplasat aparatul RMN (ecranare magneticã care se va realiza pe tavan si podeaua cabinei Faraday). Structura functionalã a spatiului în care va functiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet investigatii RMN, cabinã de comandã, spatiu pentru pregãtirea pacientilor, spatiu pentru pregãtirea pacientilor minori (care cuprinde o încãpere pentru anestezie  generalã si pentru trezire), salã de asteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical si un spatiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.
Aparatul de imagisticã prin rezonantã magneticã va fi achizitionat de Ministerul Sãnãtãtii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondialã, în valoare totalã de 250 de milioane euro. Prin realizarea acestei investitii, se creste semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigatii de înaltã performantã.
De asemenea, în sedinta de miercuri, au fost alocate fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achizitia unui numãr de 65 de paturi de spitalizare pentru pacienti, absolut necesare pentru desfãsurarea activitãtii medicale în conditii optime la sectiile Cardiologie, Psihiatrie si Dermatologie din cadrul SJU Deva.
Biroul de presã