Consiliul Judetean Hunedoara se pregãteste pentru incinerarea animalelor

Primul focar de pestã porcinã africanã a fost confirmat în judetul Hunedoara, mai exact în municipiul Vulcan. În acest sens, autoritãtile judetene se pregãtesc cu o serie de mãsuri.
La nivelul Consiliului Judetean Hunedoara se achizitioneazã „servicii de colectare, transport, incinerare si eliminare finalã a subproduselor de origine animalã care nu sunt destinate consumului uman, provenite din gospodãriile  crescãtorilor individuali de animale”.
“Prin prezenta achizitie se urmãreste încheierea unui  contract de achizitie publicã care va asigura neutralizarea subproduselor de origine  animalã care nu sunt destinate consumului uman, provenite din gospodãriile crescãtorilor individuali de animale, în conformitate cu prevederile normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 24/2016,  aprobate prin HG 551/2018. (…) Prezentul, caiet de sarcini stabileste conditiile de desfãsurare a activitãtilor specifice serviciilor de colectare, transport, incinerare si eliminare finalã a subproduselor de origine animalã, care nu sunt destinate consumului uman, rezultate în urma aparitiei unor cazuri de deces la  animale provenite din gospodãriilor crescãtorilor individuali (…)”, aratã documentatia.  12.000 de lei este suma alocatã pentru aceste servicii, în cadrul cãrora se estimeazã o cantitate totalã de 13.333,30 de kilograme.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.