Lucrãri la 1700 de metri la o conductã internationalã

Lucrãrile pe santierul BRUA avanseazã. Muncitorii executã lucrãri pe zona Vulcan – Hateg, la altitudinea de aproximativ 1700 de metri.  Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu va fi gata în luna decembrie 2019, asa cum era planificat pânã acum, ci abia în  decembrie 2020, potrivit raportului financiar al Transgaz, aferent primului semestru al anului.
Proiectul BRUA constã în construirea unei  conducte noi de transport gaze care va conecta Nodul Tehnologic Podisor cu Statia de Mãsurare Gaze Horia pe directia Podisor-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas-Horia. Acest nou coridor vizeazã diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Mãrii Caspice înspre Europa Centralã,  valorificarea unor noi surse de gaze naturale  în perimetrele  offshore din Marea Neagrã, precum si  valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piata româneascã si europeanã si posibilitatea curgerii  fizice bidirectionale  permanente pe  interconectãrile cu Bulgaria si Ungaria. Faza I a proiectului BRUA necesitã o investitie totalã de 478,6 milioane de euro, iar UE a acordat un grant de 179 de  milioane de euro pentru realizarea conductei.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Lucrãri la 1700 de metri la o conductã internationalã

  • 10 septembrie 2019 la 21:45
    Permalink

    Cum sa fie gata lucrarile,daca din mai pana acum in septembrie,cei care trebuiau sa lucreze au belit „sula”(pe romaneste),acum cand a venit toamna i-a apucat harnicia! Firme de cacat ce au pus mana pe contracte oneroase!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.