Trofeul Pro Parâng si-a desemnat câstigãtorii

 

Nu mai putin de 47 de echipe din toatã tara s-au întrecut în zona Valea Iarului din Vestul Vãii Jiului, dar si în zona muntilor Vâlcan, în cadrul competitiei Trofeul Pro Parâng.  Au fost probe grele, care au necesitat pricepere si multã muncã din partea  participantilor, iar rezultatele i-au multumit pe toti. „Au luat startul în probã de raid montan un numãr de 47 echipe din: Bucuresti, Brasov, Pitesti, Galati, Tg-Jiu. Valea Jiului a fost reprezentatã de Montan Club Floarea Reginei, A.S. Strãjeri Lupeni si Crucea Rosie Petrosani. Toti competitorii au reusit sã parcurgã traseul si au fost  fascinati de Creastã Oslea si de panorama oferitã de Masivul Retezat, multi nu au fost niciodatã în zonã si Muntii Vâlcan era o  necunoscutã.  Ceea de a doua probã a zilei de sâmbãtã, ceea de orientare cu busola pe hartã, a fost solicitantã. Toti cei trei membrii ai echipei trebuiau sã parcurgã un poligon cu nouã posturi  amenajat în pãdure. Pentru prima datã în cadrul trofeului am putut organiza ( fiind necesarã existenta unui traseu omologat si special amenajat) proba de escaladã pe perete  natural. A fost o surprizã pentru participanti, un numãr de 35 competitori, juniori si seniori au dat curs provocãrii.  Proba  culturalã la focul de tabãrã si bunã dispozitie a încheiat o frumoasã zi petrecutã în naturã în spirit de competitie si sportivitate. Ziua de duminicã a adus cel mai asteptat moment, festivitatea de premiere. Cele mai bune rezultate au fost rãsplãtite cu diplome, medalii, trofee, si premii în articole sportive. Trofeul a fost adjudecat de Cocosul de Munte Brasov, pe locul secund Zimbrul Carpatin Pitesti, iar ceea de a treia treaptã a podiumului a fost împãrtitã de Jnepenii Bucuresti si Montan Club Floarea Reginei Petrila”, a precizat Cazimir Radvanski, organizatorul întrecerii. Creasta Oslei a fost gazda, de aceastã datã a  concursului de turism sportiv Trofeul Pro-Parâng, ajuns la  editia a V-a.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.