Se reia licitatia pentru drumul spre Herculane din lipsa constructorilor

Nu sunt constructori interesati de licitatia pentru construirea drumului spre Herculane. Ani de zile, drumul a stagnat cã nu au fost bani, iar acum nimeni nu a venit la licitatie, lucrarea primind finantarea necesarã, în baza unei Hotãrâri de Guvern.
Drept urmare, lucrarea pentru reabilitarea arterei va fi ridicatã din nou pe sistemul de licitatii publice. „Am avut o discutie cu ministrul Rãzvan Cuc si cu directorul de la CNAIR. Nu s-a prezentat nimeni, dar eu stiu cã ne-au dat asigurãri cã reiau licitatia pentru proiectare si executie, în timp scurt”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Amenajarea DN 66A a început în anul 1999. Conform datelor oficiale, pânã acum au fost construiti circa 20 kilometri din sosea, de la iesirea din localitatea Uricani pânã în zona Câmpusel, în Parcul National Retezat. Pânã în 2010, trebuiau sã fie finalizati si restul de 18 de kilometri ai DN66A, pânã la Izvoarele Cernei, unde calea de acces se intersecteazã cu un alt drum national, DN67D, legând astfel Valea Jiului de Bãile Herculane, însã, nu sunt constructori interesati si nimeni nu îsi explicã motivele. „Este o întrebare la care nu stiu sã rãspund”, a conchis Costel Avram.
În sedinta din 18 aprilie 2019, Guvernul României a avut pe ordinea de zi dezbaterea unui proiect de hotãrâre (HG 20/2019) privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Drum de legãturã DN66A km 47+600 – km 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna (judetul Gorj)”.
Ministerul Dezvoltãrii Regionale precizeazã cã „sectorul de drum de la intersectia DN66A de la km 66+204, pânã la intersectia cu DN67 D, în zona localitãtii Bãile Herculane, a fost încadrat prin HGR nr. 1211/2010 în categoria functionalã a drumurilor de interes national, prin clasarea lui si dat în administrarea Ministerului Transporturilor în vederea realizãrii de cãtre CNAIR a activitãtilor de interes national în domeniul administrãrii drumurilor nationale.
Drumul expres readus în actualitate
Abia s-a finalizat reabilitarea DN 66, între Târgu Jiu si Livezeni-Petrosani, cã un alt proiect ce trece prin defileu este în plan. Mai exact un drum expres între Târgu Jiu si Hateg, proiect de care se vorbeste de circa doi ani si care acum ar fi în atentia  guvernantilor. Realizarea drumului expres între Hateg si Târgu Jiu a fost readusã în actualitate de seful PSD Gorj, deputatul Mihai Weber. Acesta a precizat cã proiectul se va concretiza abia dupã terminarea  drumului expres Craiova – Târgu Jiu.
Weber considerã cã restrictiile de tonaj de pe Defileul Jiului, din prezent, afecteazã economic municipiul din Gorj. Tot acesta a mai spus cã realizarea acestui drum presupune costuri mult mai mari fatã de constructia lui la câmpie, dar si cã proiectul poate demara abia dupã ce se realizeazã podul de peste Jiu de la Lainici, proiect aflat acum în derulare de CNAIR. M. Gânju
Diana Mitrache
Maximilian GÂNJU

Advertisements

3 comentarii la „Se reia licitatia pentru drumul spre Herculane din lipsa constructorilor

 • 9 septembrie 2019 la 19:46
  Permalink

  Nu cred cu licitatia , ceva este putred la mijloc . Cred ca isi bat joc de cetateni Vaii Jiului asa cum isi bat joc si cu DN 7A Cheile Jietului …

 • 9 septembrie 2019 la 21:10
  Permalink

  Costele nu e de competenta ta ,drumul spre Herculane e in Gorj!!!!!!!!!!!! asa ca lasa gargara, iar Weber sa lase vrajeala cu drumuri rapide ,ca pe Centura TG Jiu a crescut padure de cand nu e terminata.

 • 10 septembrie 2019 la 08:36
  Permalink

  Gargara si iar gargara.Vin alegerile si e scoasa la inaintare, ciorba reincalzita cu drumul catre Herculane.Drumul asta nu va fi gata niciodata,pentru simplul motiv ,ca ultima portiune de la Campul Sel si Izvoarele Cernei e cea mai dificila,necesitand poduri,podete si chiar un viaduct sau doua.Cine sa le faca ? ”Santierele ”astea de la drumuri care stiu doar sa toarne asfalt peste pamant si sa incaseze banii de la fraierii gen Buha in Uricani.Iar pentru tovarasul Avram ar fi bine si sa nu se mai mire ca nu se prezinta nimeni la licitatii,pentru ca nu mai sunt muncitori in Romania.Toti s-au carat prin Europa acolo unde munca e raspalatita pe masura ,chiar daca sunt nevoiti sa indure multe umilinte.Cine sa vina sa lucreze pe santier pentru
  nimic ,cand dincolo castiga 2000 euro cel putin.Dar unui politruc ca tovarasul Avram e ”grele” asemenea aspecte !

Comentariile sunt închise.