Sapte ani pentru reabilitarea unor blocuri

Mai multe blocuri de pe strada Pãcii din municipiul Petrosani au fost incluse într-un amplu proiect de reabilitare.
Acum 7 ani au demarat lucrãrile, iar la unele dintre imobile nici pânã în prezent lucrãrile nu au fost  finalizate. Pentru a scãpa de “piatra de moarã” Consiliul Local al  municipiului Petrosani a aprobat  alocarea din  bugetul local a sumei de 8.082,67 lei în vederea finalizãrii lucrãrilor de  reabilitare termicã a blocului nr.12, str. Pãcii.
“În cursul anului 2012, au fost demarcate lucrãrile pentru reabilitare termicã a blocurilor de locuinte nr. 18, nr. 12 si nr. 20,  situate în strada Pãcii din municipiul Petrosani, judetul HUnedoara. Lucrãrile de reabilitare  termicã la blocul nr. 12 str. Pãcii – rest de executat, au fost aprobate în cadrul Programului national  multiannual privind cresterea performantei energetic a blocurilor de locuinte, derulat conform OUG nr. 18/2009. Cota parte suportatã de MDRAP pentru blocul 12 în valoare de 119.894,38 lei este ptevãzutã în Contractul de finantare (…) încheiat cu municipiul Petrosani. Pentru plata totalã a lucrãrilor este necesarã  alocarea din bugetul local a sumei de 8.082,67 lei, reprezentând diferenta  dintre valoarea suportatã de MDRAP si valoarea  care trebuie achitatã  constructorului”, aratã  documentele Primãriei Petrosani.
Lucrãrile de reabilitare a blocurilor de pe strada Pãcii au fost întârziate din cauza constructorilor care au intrat în faliment.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.