Mai multe blocuri de pe strada Pãcii din municipiul Petrosani au fost incluse într-un amplu proiect de reabilitare.
Acum 7 ani au demarat lucrãrile, iar la unele dintre imobile nici pânã în prezent lucrãrile nu au fost  finalizate. Pentru a scãpa de “piatra de moarã” Consiliul Local al  municipiului Petrosani a aprobat  alocarea din  bugetul local a sumei de 8.082,67 lei în vederea finalizãrii lucrãrilor de  reabilitare termicã a blocului nr.12, str. Pãcii.
“În cursul anului 2012, au fost demarcate lucrãrile pentru reabilitare termicã a blocurilor de locuinte nr. 18, nr. 12 si nr. 20,  situate în strada Pãcii din municipiul Petrosani, judetul HUnedoara. Lucrãrile de reabilitare  termicã la blocul nr. 12 str. Pãcii – rest de executat, au fost aprobate în cadrul Programului national  multiannual privind cresterea performantei energetic a blocurilor de locuinte, derulat conform OUG nr. 18/2009. Cota parte suportatã de MDRAP pentru blocul 12 în valoare de 119.894,38 lei este ptevãzutã în Contractul de finantare (…) încheiat cu municipiul Petrosani. Pentru plata totalã a lucrãrilor este necesarã  alocarea din bugetul local a sumei de 8.082,67 lei, reprezentând diferenta  dintre valoarea suportatã de MDRAP si valoarea  care trebuie achitatã  constructorului”, aratã  documentele Primãriei Petrosani.
Lucrãrile de reabilitare a blocurilor de pe strada Pãcii au fost întârziate din cauza constructorilor care au intrat în faliment.
Cosmin BACIU