Conducerea societãtii de apã si canal din Valea Jiului vrea sã-i convingã pe oficialii de la Ministerul Mediului cã investitiile fãcute pânã acum îi recomandã pentru obtinerea altor finantãri. Mai exact, circa 75 de milioane de euro ar vrea societatea pentru investitiile din 2013.

Mai multi reprezentanti ai Ministerului Mediului vor ajunge miercuri în Valea Jiului unde se vor întâlni cu conducerea SC ApaServ Valea pentru a vedea lucrãrile realizate cu finantare externã si care privesc modernizarea infrastructurii de apã si apã uzatã în Regiunea Valea Jiului. Conducerea operatorului de apã si canal sperã sã-i convingã pe reprezentantii ministerului sã le aprobe pentru anul viitor circa 75 de milioane de euro din totalul de 240 de milioane cât reprezintã finantarea întregului proiect. „Am accesat deja 40 de milioane de euro si suntem cu proiectul si lucrãrile în derulare. Acum ne pregãtim pentru accesarea fondurilor europene, avem documentatia fãcutã si miercuri vor veni în Valea Jiului cei de la POS Mediu pentru a vedea la fata locului investitiile fãcute. Miercuri vom ajunge la o concluzie bunã spun eu iar anul viitor vrem sã accesãm cel putin 75 de milioane de euro pentru refacerea infrastructurii”, a declarat directorul general al SC ApaServ Valea Jiului, Costel Avram. În mai multe localitãti ale Vãii Jiului programul de modernizare a infrastructurii este început, mai putin la Petrosani. Aici lucrurile sunt blocate încã din luna ianuarie dupã ce câstigãtorul licitatiei a fost oprit sã înceapã lucrãrile pentru cã o firmã concurentã a depus o contestatie, iar apoi s-a ajuns la judecatã. „Suntem tinuti în loc la Petrosani si acum este termen la Curtea de Apel Alba.

Avem banii pentru a începe reabilitarea dar nu putem”, explicã Avram. Mai multe strãzi din „capitala” Vãii Jiului ar fi trebuit deja sã aibã retele noi de canalizare si apã, iar apoi municipalitatea le-ar fi introdus pe proiectele de asfaltare si reabilitare.

Cum lucrarea n-a putut începe, edilii au fost si ei tinuti în loc spre nemultumirea localnicilor.

Maximilian Gânju