Tehnicieni cu bursã la Universitate, chiar si fãrã bacalaureat

Nu mai putin de 56 de tineri sunt asteptati la Universitatea din Petrosani, la un colegiu non-universitar, chiar dacã nu au luat Bacalaureatul.
Pot deveni tehnicieni în meserii foarte cãutate pe piata muncii si programul de înscrieri a demarat luni,  9 septembrie, urmând sã se finalizeze în data de  18 septembrie.

„Existã douã proiecte cu finantare europeanã pe baza cãrora s-a înfiintat aceastã nouã structurã care a fost acreditate la Agentia Românã de Asigurare a Calitãtii în Învãtãmântul Preuniversitar, douã calificãri: tehnician transporturi auto interne si internationale si analist programator”,  a precizat prof univ dr ec Codruta Dura, prorector al Universitãtii din Petrosani. 40 dintre cei ce se înscriu pot fi bursieri ce se vor califica în meseria de tehnician transporturi auto interne si internationale, iar 10 locuri sunt cu bursã pentru analisti programatori. Alte locuri, pânã la totalul de 112, sunt locuri fãrã taxã, o parte fiind destinate celor din categorii sociale defavorizate. „Nu se va percepe taxã de înscriere sau de  înmatriculare si, prin cele douã proiecte sunt câteva categorii de tineri ce vor fi vizati, si anume: tinerii de etnie rromã, pentru care avem 10 locuri la specializarea Tehnician auto, cei domiciliati în mediul rural, pentru care avem 20 de locuri, la aceiasi specializare si alte 6 locuri la analist programatori, dar si cei netraditionali adicã, persoane care au depãsit deja 24 de ani si nu au înscrisi într-o unitate de învãtãmânt. Se pot înscrie tinerii absolventi de liceu, cu sau fãrã diplomã de bacalaureat, la ambele calificãri”, mai spune prof univ dr ec Codruta Dura, prorector al Universitãtii din Petrosani .
Admiterea va fi fãcutã în baza dosarelor fiecãrui  candidat, iar cei admisi primesc o bursã de 300 de lei, timp de 9 luni, dintr-un an.
Dosarele fiecãrui candidat  trebuie sã continã: fisa de înscriere, foaia matricolã, diploma de Bacalaureat, sau, pentru cei care nu au luat  examenul, adeverinta de absolvire a celor 12 clase, copie a certificatului de nastere, copii dupã cartea de identitate si actul de cãsãtorie, dacã este cazul, adeverintã de la medicul de familie din care sã rezulte cã sunt apti pentru calificarea respectivã si douã fotografii tip buletin. Copiile trebuie sã fie certificate în raport cu originalul.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.