Pânã la iarnã, asfalt în Parâng

Pânã la sosirea primilor schiori, drumul din Parâng va avea primul strat de asfalt.  Este o promisiune fãcutã si de constructor, dar si de reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, dupã ce acolo au decis sã  continue lucrarea, în asa fel încât drumul sã se opreascã în zona ANEFS si tot în apropiere sã fie construitã si o parcare.
„Rãmân la ideea cã va fi turnat primul strat de asfalt în acest an. În sedinta de consiliu judetean, din aceastã lunã, având în vedere cã s-au fãcut unele modificãri la DALI –ul (n.r. Documentatiile de Avizare ale Lucrãrilor de Interventie), pe portiunea de 1,1 km, de unde se terminã proiectul prin PNLD si începe investitia Consiliului Judetean, se aprobã  indicatorii economici. Am convenit cu proiectantul sã facem o parcare în zona de la Scoala Sportivã, pe terenul viran, al CL Petrosani, 30 de locuri, va fi scos la lictatie si în sedinta Consiliului Judetean aprobãm indicatorii  tehnico-economici”, a spus Costel Avram, administrator al judetului Hunedoara. Anul acesta, drumul spre Parâng va fi gata într-o  proportie de aproape 80%. Sunt lucrãri ce deja au demarat, terasementele sunt stabilite, lãrgirea arterei existente s-a fãcut si  constructorul promite cã se încadreazã în termene.
De altfel, o bunã parte din lucrãrile grele deja s-au  executat. Contractul a fost semnat în 2018, sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi de 4 metri. Artera va  traversa chiar si pãrti ce vor intersecta pârtia de schi, va avea 4 km si jumãtate de rigole betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86 de lei.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Pânã la iarnã, asfalt în Parâng

 • 5 septembrie 2019 la 20:56
  Permalink

  Doamne Ajuta ! Felicitari Consiliului Judetean Hunedoara , PSD (Costel Avram , …) !!!

  Răspunde
 • 7 septembrie 2019 la 14:35
  Permalink

  ai uitat sa spui de drumul de la valea seaca ,de drumul spre herculane si mai ales ca ai votat psd de cand te stii

  Răspunde
 • 7 septembrie 2019 la 21:36
  Permalink

  o mare realizare a PSD roman in frunte cu tovarasa Dancila sa vorati in continuare Psd

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.