Reduceri avantajoase pentru elevi

În contextul începerii noului an scolar, CFR Cãlãtori recomandã elevilor sã îsi achizitioneze din timp biletele/abonamentele pentru a cãlãtori spre/dinspre locul în care învatã. Cãlãtoria elevilor la  transportul feroviar este reglementatã de HG 42/2017.
Reduceri la bilete
Elevii  din învãtãmântul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiazã de tarif redus cu 50% pentru transportul  feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o mãsurã de  protectie specialã, în conditiile legii, sau tutelã beneficiazã de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot  parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de cãlãtorie/abonamente la toate  categoriile de tren.
Reduceri la abonamente
Elevii beneficiazã de abonamente  lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, dupã caz. Reducerile sunt valabile pentru cãlãtoriile la clasa a 2-a, se elibereazã pentru distante de pânã la 300 km, iar numãrul cãlãtoriilor incluse este nelimitat.
Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:
• pentru elevii din învãtãmântul  obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs (având CNP  completat pe prima paginã).
• pentru  elevii claselor pregãtitoare se va prezenta adeverinta doveditoare si certificatul de nastere în copie;
• în cazul  elevilor care beneficiazã de gratuitate, conducerea unitãtilor de învãtãmânt va mentiona pe carnet la rubrica “mentiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuitãtii.
La verificarea legalitãtii cãlãtoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimatia de cãlãtorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs si un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pasaport; elevii din învãtãmântul primar si gimnazial vor prezenta numai legitimatia de cãlãtorie si carnetul de elev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.