Evenimentul organizat de cãtre Administratia Pietelor Petrosani a lãsat în urmã si pagube nu doar profit. Chiar dacã manifestarea dedicatã recoltei a fost una apreciatã de cãtre locuitorii municipiului Petrosani, edilii trebuie sã acopere din buget pagubele produse pe timpul evenimentului.

Aceasta dupã ce mai multi petrecãreti au dat foc pubelelor de gunoi din Parcul Central ori comerciantii au uitat sã-si facã si curat la plecare.

„Trebuia sã luãm un detergent special pentru a spãla strãzile deoarece sunt numai pete de ulei pe asfalt. Doar cu apã nu se duce si este pericol si pentru cei care

circulã cu autoturismele. Apoi au distrus cred cã zece cosuri de gunoi din Parcul „Carol Schereter, le-au dat foc. Se vede cã au fost distruse intentionat. Stau pe bancã si cu bricheta sub cosul de gunoi, îi dã foc. Asta este, a fost multã lume la Ziua recoltei si nu doar din Petrosani”, declarã Lucian Dragomir, director executiv SPADPP – Primãria Petrosani. În plus, pe toatã durata manifestãrilor, traficul auto în Petrosani a fost dat peste cap spre nemultumirea soferilor.

Autoritãtile locale ar putea scoate din centrul localitãtii o mare parte din manifestãrile prilejuite de anumite evenimente. Un loc ideal pentru acestea ar fi zona stadionului în poligonul auto si nu mai este nevoie decât de o asfaltare a acelui perimetru. Asemãnãtor au procedat si edilii din Vulcan dupã ce au reabilitat principalul bulevard al municipiului. Acestia au decis sã tinã manifestãrile publice la stadionul localitãtii iar localnicii au îmbrãtisat ideea.

Maximilian Gânju