Investitiile în  sistemul educational sunt prioritare pentru edilii din municipiul Lupeni. Copiii de astãzi sunt adultii de mâine, iar dezvoltarea lor intelectualã,  spiritualã si socialã este definitorie.
În acest sens, edilii din municipiul Lupeni au pe agendã investitii importante de realizat la unitãtile de învãtãmânt de pe raza localitãtii.
“Scolile sunt prioritare pentru noi cei din Lupeni. Cel mai important lucru este sã investim în copii pentru cã doar asa vom reusi sã avem un viitor cât mai frumos. Din punct de vedere al scolilor pot spune cã împreunã cu toti directorii de pe raza municipiului Lupeni am fãcut în asa fel ca toate conditiile sã fie bune si s-a investit cât s-a putut în toate scolile. Trebuie sã întelegem cã din punct de vedere administrativ facem tot ceea ce putem dar si calitatea învãtãmântului trebuie sã creascã în fiecare an câte putin. Anul trecut directorii au obtinut rezultate foarte bune si facem în asa fel ca Lupeniul sã rãmânã un pion important al învãtãmântului în judetul Hunedoara. Am reusit alãturi de directori si pãrinti sã mobilizãm elevii pentru cã acestia mai au din când în când tendinta de a mai pãcãli scoala, dar cu o verificare permanentã din partea dirigintelui si a pãrintilor am reusit sã facem în asa fel încât sã îi dezvoltãm si sã avem copii de exceptie în municipiul Lupeni care sunt si olimpici nationali, judeteni si care participã la multe concursuri. Din punct de vedere al claselor stãm bine, avem grãdinitele pline, avem scolile gimnaziale pline si toate clasele au fost acoperite cu totul. Am reusit sã igienizãm scolile si am pregãtit totul pentru începerea anului scolar. Vom prezenta tuturor scolilor si grãdinitelor programul pentru începerea noului an scolar la care voi lua parte si eu si toti directorii si profesorii. Fãrã scoalã nu se mai poate face nimic în ziua de azi. Cãutãm foarte multi profesionisti în meserii pentru cã în ziua de azi gãsim foarte greu pe raza municipiului Lupeni persoane calificate ca zidari, tâmplari si alti meseriasi. Începutul de an scolar va fi unul foarte bun si foarte asteptat de toatã lumea pentru cã prezintã o zi de sãrbãtoare pentru întregul oras al nostru”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Autoritãtile locale din municipiul Lupeni au în vedere accesarea de fonduri europene pentru modernizarea tuturor unitãtilor de învãtãmânt de pe raza localitãtii. În acest sens, deja au fost depuse mai multe proiecte în vederea obtinerii finantãrii.
“De sprijin avem nevoie tot timpul pentru cã nu este normal sã ne oprim indiferent cât de bine ar arãta o scoalã. Avem depuse la ADR Vest pentru patru scoli proiecte, pentru Liceul Tehnologic avem un proiect foarte important undeva la 200 de miliarde de lei care este în acest moment pe locul patru pe lista de prioritãti la ADR Vest. Avem un proiect si pentru Scoala Gimnazialã NR. 3 si pentru Scoala Gimnazialã NR 2, proiecte care în acest moment se aflã în  rezervã. Avem proiecte europene depuse pe toate scolile din municipiul Lupeni. Ne dorim sã facem în asa fel încât sã îi recalificãm pe oameni dar din pãcate posibilitãtile financiare pentru  a dota acele scoli cu laboratoare performante sunt mici”, a mai spus sursa citatã.
În plus, tot cu ajutorul fondurilor europene municipalitatea de la Lupeni va realiza cel putin douã grãdinite pentru prescolarii din localitate. Una din investitii este realizatã prin proiectul Bahtalo. Pregãtiri pentru deschiderea anului scolar
Deschiderea noului an scolar este un eveniment extrem de important pentru comunitate, iar acum se pun la punct ultimele detalii. Primarul Lucian Resmeritã spune cã s-a întâlnit cu reprezentantii tuturor unitãtilor scolare din municipiul Lupeni, iar ultimele detalii au fost puse la punct, pentru ca noul an scolar sã înceapã în cele mai bune conditii
”Deschiderea noului an scolar va avea loc conform urmãtorului program:
– ORA 8.30 – Grãdinita ”Lumea Copiilor ”- cu Program Sãptãmânal (zona BCR)
– 9.00 – Scoala Gimnazialã nr.3
– 9.20 – Grãdinita ”Lumea Copiilor ” PN nr.1 (zona Piatã)
– 9.40 – Scoala Gimnazialã nr.1 – Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”
– 10.00 – Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”
– 10.15 – Grãdinita ”Lumea Copiilor ” PN (Tineretului)
– 10.30 – Scoala Gimnazialã nr. 2 – Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”
– 10.45 – Grãdinita ”Lumea Copiilor ” PN nr. 2  (Bãrbãteni)
– 11.00 – Liceul Tehnologic
– 11.30 – Scoala Gimnazialã nr.1, Grãdinita nr.1 ( str. Parângului)”, spune Lucian Resmeritã.
Cosmin Baciu