Zilele Culturii Maghiare Hunedorene au loc la Petrosani

 

Zilele Culturii Maghiare Hunedorene au loc la Petrosani, la sfârsitul lunii septembrie. Consiliul Local al municipiului Petrosani sprijinã aceastã actiune cu suma de 18.000 de lei.
Astfel, CL Petrosani  participã în calitate  de coorganizator alãturi de Asociatia Umanitarã ,,Carbo Gremium” Petrosani  la evenimentul Zilele Culturii Maghiare Hunedorene 2019”, în perioada 20-22.09.2019.
“Activitãtile ce au loc în cadrul evenimentului aduc în prim-plan traditiile maghiare din Petrosani si Transilvania si sunt  asteptate atât de membrii comunitãtii maghiare, cât si de membrii comunitãtii române din judetul Hunedoara. Mentionãm faptul cã în zona Vãii Jiului datoritã activitãtii din  sectorul minier au fost  adusi muncitori din diverse zone si diferite  nationalitãti”, aratã  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Municipiul Petrosani va gãzdui pentru prima datã festivitatea de deschidere oficialã a manifestãrilor. În programul Zilelor Maghiare din judetul Hunedoara  figureazã evenimente în aer liber, concerte de fanfarã, muzicã si dansuri populare maghiare, demonstratii de aerobic, concurs de preparare a gulasului traditional maghiar.  Printre invitati vor fi Fanfara minerilor din Varpalota si formatia Szaggato din Paks-Ungaria, formatia de muzicã popularã Haromszek din Sfântu Gheorghe si multi altii.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.