Incredibil, dar adevãrat. Primãria municipiului Lupeni încearcã pentru a saptea oarã sã atribuie  componentã de catering din cadrul proiectului Bahtalo. Este un proiect cu finantare europeanã, iar aceastã componentã de furnizare a hranei nu îsi gãseste un operator.  În doi ani de la demararea proiectului european, edilii au demarat, în cursul zilei de marti, pentru a saptea oarã  procedura pentru atribuirea  componentei de catering.
Sunt trei locatii unde ar trebui sã se asigure hranã, si anume  Asociatia Umanitarã Casa de Copii Lupeni, Grãdinita cu program  normal Scoala Gimnazialã nr. 1 Lupeni, si  Scoala Gimnazialã  nr. 2 Lupeni.
“Obiectivul contractului îl  reprezintã asigurarea (prepararea, livrarea, servirea, debarasarea) unui numãr  stabilit de portii preparate de bucãtãrie sub forma unui pachet format din felul 1 si 2, desert, pâine si apã mineralã/platã (…)”, aratã documentatia. Teoretic, “durata contractului este datã de activitãtile desfãsurate în cadrul proiectului, respectiv de perioada rãmasã pânã la  încheierea acestuia, adicã 15 luni din momentul semnãrii contractului de servicii, dar nu mai târziu de data de 24.01.2021”.  Edilii nu au gãsit nicio firmã care sã participe la licitatie. Sunt anume clauze contractuale care îi tin departe pe operatorii de profil.
“Din pãcate nicio firmã nu s-a putut încadra, pentru cã nimeni nu a avut un milion de lei contracte asemãnãtoare. În caietul de sarcini este obligatoriu ca cel care  participã sã aibã suma de la licitatie, sã fi avut alte contracte cu alte institutii publice. Din pãcate pânã acum am scos-o de sase ori si nu am putut sã o  încredintam”,  a declarat Lucian Resmeritã,  primarul municipiului Lupeni.  638.937 este suma alocatã  pentru acest contract. Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreunã combatem sãrãcia si discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totalã de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintã  valoarea cofinantãrii Uniunii Europene.
Proiectul a demarat la  25 ianuarie 2018 si se va finaliza în 24 ianuarie 2021.
Cosmin BACIU