Un recital de orgã de exceptie va avea loc la Petrosani. Fabrica de pian organizeazã un nou eveniment la care este invitat profesor doctor Remus Henning.
În acest fel, cei de la Fabrica de Pian vor sã doteze o clasã de muzicã din cadrul Scolii Gimnaziale IG Duca din Petrosani Evenimentul va avea loc vineri 20 Septembrie 2019, orele 16:00, Biserica Catolicã Sf. Varvara din Petrosani.
Remus Henning este nãscut în 1971. Între anii 1989-1991 a urmat o specializare în muzica Âbisericeascã la Conservatorul Regal de Muzica din Regensburg (Germania). În perioada 1995-2000 este student la Facultatea de Muzica din Brasov (sectia orga, clasa maestrului H. E. Schlandt). În anul 2006 îsi sustine masteratul în Interpretare Organistica la Conservatorul de Muzica din Paris (clasa maestrului D. Roth).
Sustine anual concerte în tarã si strãinãtate (Germania, Austria, Ungaria, Italia, Franta , Spania si Elvetia ). Este câstigãtor al multor premii, între care premiul de onoare si trofeul „Omul de Aur“ la Festivalul de Orgã de la Alma-Ata/ Kasakhstan (2006).  Accesul la recital se face farã invitatie sau bilet.
Cosmin BACIU