Antrenorul emerit Vasile Mãrgulescu, cetãtean de onoare al municipiului Petrosani

Antrenorul  emerit Vasile Mãrgulescu, cetãtean de onoare al municipiului Petrosani. Consilierii locali de la Petrosani au decis sã îi confere titlul de ”Cetãtean de onoare al municipiului” antrenorului emerit Vasile Mãrgulescu.
Prof. Vasile Mãrgulescu este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai apreciati antrenori de handbal din România, de numele sãu legându-se, în ultimii ani, performantele remarcabile ale handbalistelor de la CS Rapid Bucuresti: câstigarea Cupei Europene de Handbal în anul 2000 (în Danemarca), câstigarea Campionatului României la Handbal feminin în anul 2003 sau disputarea finalei europene Citycup, în 2002, fiind doar câteva dintre acestea. Antrenorul emerit Vasile Mãrgulescu a avut o contributie însemnatã la dezvoltarea sportului din Valea Jiului în anii  60-70. Astfel, între anii 1960 si 1977, Vasile Mãrgulescu si-a desfãsurat activitatea sportivã la Petrosani, mai întâi ca sportiv legitimat al Clubului Scolar Petrosani (în anii de liceu), echipã cu care va câstiga titlul de campion national al României, iar mai apoi, ca antrenor al echipei de handbal Stiinta Petrosani, pe care o va conduce în drumul spre promovarea în Divizia Nationalã A. Prof. Vasile Mãrgulescu a activat în anul 1977 si ca profesor de sport la Scolile generale nr. 7 si nr. 1 din municipiul Petrosani, unde va  dezvolta handbalul prin înfiintarea de noi echipe sportive generatoare de performantã. Vasile Mãrgulescu decide sã-si continue cariera, dupã anul 1978,m ca antrenor de handbal la Bucuresti. Aici a antrenat echipele de handbal feminin Progresul, Confectia, Antilopã, RATB, cu unele reusind performanta de promovare în Divizia Nationalã. Din 1995 a condus una dintre cele mai  apreciate echipe de handbal din tara noastrã: Rapid Bucuresti.
Prof. Vasile Mãrgulescu este de asemenea membru  titular al Colegiului Central al Antrenorilor de Handbal din România. În aceastã calitate, potrivit primarului municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, s-a remarcat din nou drept un sustinãtor al sportului din Valea Jiului, prin programarea unor turnee de handbal feminin la Scoala Sportivã din Petrosani, dar si prin convocarea unora dintre sportivele acestei unitãti de învãtãmânt sportiv în taberele de pregãtire organizate sub egida Federatiei Române de Handbal.
”Personalitatea si palmaresul domnului prof. Vasile Mãrgulescu, contributia sa la dezvoltarea sportului în municipiul Petrosani si sustinerea constantã pe care o acordã Scolii Sportive din Petrosani sunt tot atâtea argumente pentru care am decis sã-i acordãm titlul de Cetãtean de onoare al comunitãtii noastre locale”, a declarat  primarul  Tiberiu Iacob Ridzi.
Decernarea acestui titlu urmeazã sã aibã loc în cadru festiv, într-o ceremonie care va avea loc în perioada urmãtoare la Petrosani, data si locul acesteia urmând sã fie anuntate în timp util pentru ca toti cei care doresc sã-l întâlneascã si sã-l felicite pe prof. Vasile Mãrgulescu sã poatã face acest lucru.
Cosmin BACIU

Advertisements