Bijuterii care mai de care mai colorate si sub diferite forme sunt realizate de o tânãrã din judetul Hunedoara a cãrei pasiune este mult mai valoroasã decât o bijuterie cu pietre pretioase.

Tânãra sculpteazã în lemn si prelucreazã diferite materiale care la urma devin icoane sau bijuterii. În timp ce multe doamne si domnisoare cauta bijuterii cu multe karate si pietre pretioase, o tânãrã din judetul Hunedoara le oferã altfel de bijuterii.

Teodora Dobra este o maestrã a obiectelor prelucrate manual, care pentru ea sunt mai pretioase decât multe alte metale.

“Sunt fãcute de mine lucrate manual fiecare tot dintr-un material ce se modeleazã si sunt bãgate la cuptur. Este destul de greu pânã îl modelezi ca sã fie bun de prelucrat”, povesteste Teodora Dobra, elevã a Liceului de Arte Plastice Sigismund Toduta din Deva.

Mai mult, tânãra a fost si premiatã la nivel national pentru creatiile sale.

“La sculpturã pe lemn în toatã tara la care am participat patruzeci si douã de judete si peste douã sute de participanti am primit premiul I pe tara. Icoane pe vatrã, în care sunt exemplificate Maica Domnului si cu Pruncul pe care îl apãrã”, a mai spus tânãra artistã.

Preturile obiectelor realizate de Teodora variazã. Astfel bijuteriile de toate culorile si formele pot fi achizitionate cu preturi cuprinse între 5 si 10 lei.

Face-painting

Tânãrã, talentatã în arte, este si o împãtimitã a picturilor pe fatã. Ea îi atrage pe micuti cu multitudinea de desene si culori ce le asterne pe chipurile copiilor.

Raul IRINOVICI