Din 9 septembrie, si fãrã bacalaureat, la universitate

Universitatea din Petrosani organizeazã cursuri pentru cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat.
Sunt cursuri de doi ani, în urma cãrora, cei care le urmeazã, pot deveni maistri si, mai apoi, dacã reusesc sã ia si examenul maturitãtii, vor putea sã se înscrie la studiile de licentã ale Universitãtii din Petrosani.
„Începând cu 9 septembrie, facem înscrieri pentru cei ce nu iau Bacalaureatul, pentru acel colegiul non-universitar, pentru specializãrile de Ingineria transporturilor si Calculatoare, informaticã. Înscrierile dureazã pânã în data de 18 septembrie, dupã care facem prima etapã de admitere si publicãm rezultatele. Ei vor confirma dacã rãmân la cursuri si, completãm listele. Cursurile încep la 1 octombrie, timp de doi ani si, la final, cursantii primesc o diplomã de maistru”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. Profesorii de la Universitatea din Petrosani au lansat în acest an proiectul denumit generic „Dinamic”, un proiect ce cuprinde  un numãr de 40 de absolventi care nu au promovat examenul de Bacalaureat. Este un proiect dintr-o multitudine pe care Universitatea de la noi le are în aceastã perioadã, iar cei care au picat bacalaureatul se pot înscrie. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, si se deruleazã pe o perioadã de 30 de luni având o valoare totalã de putin peste  5.652.000 de lei. Grupul tintã este constituit din: 40 de tineri care au  finalizat învãtãmântul preuniversitar liceal cu sau fãrã certificare (diploma de bacalaureat) si care vor urma cursurile programului de studii tertiar non-universitar tehnic  dezvoltat si înfiintat în cadrul proiectului: ”Tehnician în transporturi auto interne si internationale”.  Pe parcursul studiilor  tinerii, care pot promova  examenul de Bacalaureat, pot apoi sã se înscrie la facultate si, la final, sã devinã ingineri.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Din 9 septembrie, si fãrã bacalaureat, la universitate

 • 4 septembrie 2019 la 13:30
  Permalink

  E o mare porcarie, fara bac dar cu dreptul de a da la facultate… Rusine PSD pentru o noua lege extraordinara… Atunci ce rost mai are bacalaureatul?????? Desfiintati-l!
  Ce drac de admitere???? Ce-i porcaria asta????

  Răspunde
  • 8 septembrie 2019 la 01:00
   Permalink

   ce prost esti omule, scrie foarte clar ca este un curs obtinut prin fonduri europene, ce nu are legatura cu facultatea. Ma pis pe tine =))))
   Sa o desfiinteze pe maica-ta, ciudosule .

   Răspunde
 • 12 septembrie 2019 la 10:41
  Permalink

  daca nu gaseau asa numitele ;gaselnite” multi profesori ramaneau someri

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.