Bunicii din municipiul Petrosani ar putea beneficia de noi cursuri gratuite de limba englezã.  Autoritãtile locale  de la Petrosani au în vedere reluarea acestui proiect care a fost unul chiar foarte apreciat de seniorii comunitãtii. În urmã cu circa 3 ani, edilii au decis sã organizeze astfel de cursuri gratuite pentru vârstnici.
“Cursuri de limba englezã vom mai organiza. Voi vorbi cu doamna care s-a ocupat si pânã acum. Cursuri de calculatoare din pãcate nu vom face pentru cã nu am gãsit o persoanã care sã poatã preda aceste cursuri. De când am început aceste  cursuri au beneficiat peste 100 de pensionari”,  a declarat Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Edilii din Petrosani au mai intentionat sã organizeze si cursuri de initiere în domeniul tehnologiei IT, însã nu au gãsit nicio persoanã care sã le predea notiuni elementare bunicilor.  De precizat cã activitatea este una neremuneratã, astfel persoana care i-a initiat pe bunici în limba lui Shakespeare este o angajatã a primãriei si a fãcut muncã voluntarã.
Cosmin BACIU