Populatia din Petrosani va avea agent termic, sau  cel putin, autoritãtile locale cautã acum solutii.
La discutiile pe aceastã temã a participat si  prefectul judetului Hunedoara Fabius Kiszely, dar si presedintele CJH, Mircea Bobora, iar pentru cã peste 1500 de abonati sunt doar la Petrosani,  primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã se cautã solutie si pentru aceastã iarnã.
„Se cautã solutii pentru a putea furniza agent termic în sistem centralizat si în aceastã iarnã. Domnul  prefect se va ocupa  si de aceastã problemã si va pune la masa discutiilor toti actorii implicati în aceastã problemã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, în cadrul unei conferinte de presã sustinutã la Petrosani.

Societatea care asigurã distributia agentului termic este în faliment, iar  administratorul judiciar este cel care decide. Se ia în calcul si posibilitatea ca tocmai producãtorul de energie, Complexul Energetic Hunedoara sã fie cel care sã asigure furnizarea agentului termic în aceastã iarnã.
La Petrosani mai sunt 1.500 de apartamente bransate la sistemul centralizat de termoficare si 150 de agenti economici si, în iarna trecutã, s-a furnizat agent termic în jumãtate dintre ele. Totusi, problema este una îngrijorãtoare.
„Am fost putin îngrijorat de situatia aceasta în sensul în care, peste o lunã,  pentru cã deja suntem în octombrie si temperaturile în aceastã toamnã pot ajunge sub zero grade si este o problemã, în special pentru cei care nu au un sistem alternativ de încãlzire si am solicitat ca acest lucru sã se întâmple cât mai rapid”, mai spune Tiberiu Iacob Ridzi. Discutiile pe aceastã temã vor avea loc în perioada urmãtoare, când la masa discutiilor vor fi invitati toti cei implicati. Asta, mai ales cã facturile din iarna trecutã au fost achitate în proportie de 85%, potrivit edilului din Petrosani. Rãmân doar datoriile istorice care  au si dus societatea de  termoficare în faliment, însã, edilii spun cã nu vor sã lase populatia fãrã aceastã alternativã.
Diana Mitrache