Mai multi oameni din zona Parâng, o parte dintre ei fiind  cu locuinte permanente, au cerut ajutor pentru  a scãpa de gunoiul menajer depozitat în zona Rusu.
Potrivit celor din zona turisticã, în acest loc, gunoiul nu a mai fost  ridicat de peste o lunã de zile, iar depozitele sunt supra-pline.
De vinã ar fi cei care  trebuie sã îl ridice periodic, dar nu o fac si, zona cu tomberoane aratã dezolant. În fapt, existã ghene chiar si în afara tarcului de depozitare, si el  supra-plin, într-o  perioadã în care  temperaturile sunt crescute.

„Nu au ajuns astfel de sesizãri la noi, dar vom  verifica si vom lua rapid legãtura cu cei de la Supercom, ca sã vedem dacã respectã graficul de ridicare al gunoiului.  Existã un astfel de grafic ce ar trebui respectat si ei ar  trebui sã ajungã si în  acea zonã sã îl ridice.
Sunt puncte de gunoi cu  containere si oamenii de acolo plãtesc o taxã, deci nu e normal”, a spus Ciprian Preda, director DPADPP Petrosani. În zona de agrement din Parâng sunt case de vacantã, dar si oameni  care si-au mutat domiciliile permanent la munte. Gunoiul, însã, nu a  fost ridicat de o bunã bucatã de timp si ambele puncte de colectare,  atât cel de la telescaun, cât si cel din zona Rusu, sunt supra-pline.
Diana Mitrache