Prime noi pentru mineri si energeticieni în noul CCM

Dupã ani de zile în care nu s-a putut, minerii si energeticienii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au obtinut aproape maximul de facilitãti, în urma negocierii Contractului Colectiv de Muncã.
Datã fiind situatia economicã a CEH, liderii de sindicat spun cã este cel mai bun contract pe care l-au putut obtine si cã el cuprinde si majorãri de sporuri ce ridicã salariile tuturor angajatilor ce au studii.  „Nu s-a pierdut nimic, ba chiar am introdus douã noi elemente în favoarea angajatilor, în sensul cã, am introdus primele de ziua meseriei, Energeticienii vor lua primã cu ocazia Zilei Energeticianului, iar minerii, cu ocazia Zilei Minerului. De asemenea, am introdus acele deconturi  partiale ale biletelor de odihnã. Acestea sunt douã elemente pe care noi nu le-am avut  în CCM –ul trecut si acum sunt în plus”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Si, dacã de ziua meseriei, minerii si energeticienii vor primi câte 150 de lei, sporurile, pentru cei cu studii, vor creste si ele.  „Ne referim aici la coeficientii de ierarhizare, pe care i-am actualizat la sporul de fidelitate, unde am intervenit cu o serie de modificãri, în sensul cresterii acestuia, la ajutorul de încãlzire, care a crescut, la nivelul tichetelor de masã, care sunt si ele mai mari. Având în vedere situatia companiei, noi credem cã am obtinut aproape maxim din ceea ce se putea obtine, fiind si unele mici plusuri în favoarea angajatilor”, mai spune liderul sindical.
Contractul Colectiv de muncã al angajatilor Complexului Energetic Hunedoara urmeazã sã fie înscris la ITM, dar liderii minerilor spun cã aceasta este doar o formalitate si cã avizele administratiei sunt cele garanteazã totul.  Minerii si energeticienii nu mai avea prime de ziua meseriei de cel putin 5 ani, iar acum angajatii vor primi si acest drept.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Prime noi pentru mineri si energeticieni în noul CCM

 • 2 septembrie 2019 la 19:27
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
  • 2 septembrie 2019 la 21:19
   Permalink

   cat timp mai sunt bani la bugetul statului se poate orice

   Răspunde
  • 3 septembrie 2019 la 16:42
   Permalink

   Deci sporuri pentru cei cu studii,în timp ce minerii r?mân cu ce?

   Răspunde
 • 3 septembrie 2019 la 06:00
  Permalink

  Mare realizare ! Da sa vedem de unde bani…

  Răspunde
  • 3 septembrie 2019 la 06:57
   Permalink

   Eu spun sa stea to?i minerii ?i energeticienii acas? c? eu oricum voi plati energie electrica ?i gaze de la cele dou? firme cu capital strain predate la cheie de c?tre politicienii români.Va pup din Vulcan

   Răspunde
   • 8 septembrie 2019 la 12:08
    Permalink

    nu este corect ,cel cu studii munceste mai mult,? trebuie dati in judecata ptr discriminare

    Răspunde
 • 3 septembrie 2019 la 10:35
  Permalink

  cum de unde bani? de la bugetul statului

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.