Primesc salariile cu întârziere pentru cã au fost în foi de boalã

Angajatii Complexului Energetic Hunedoara, cel putin o parte dintre ei, care au fost în  concedii de boalã, cu exceptia celor ce sunt internati din diverse motive, au primit avansurile cu întârziere.
Vineri era ziua de platã, însã, potrivit celor din cadrul colosului industrial care gestioneazã activitatea minelor viabile, banii vor intra în conturile angajatilor abia marti. Totul se întâmplã mai ales din cauza  problemelor financiare cu care se confruntã acum Complexul Energetic Hunedoara. „Sãptãmâna trecutã au fost discutii între administratie si sindicate, pentru ca plata avansurilor pentru o parte dintre cei cu concedii medicale, sã fie întârziate. Discutiile au plecat si de la faptul cã erau probleme cu banii, însã, într-adevãr, sunt o parte dintre  persoanele ce au fost în concediu medical, în situatia în care nu si-au primit avansurile. Din discutiile cu directorul general (n.r. Samuel Dioane), avansul va intra marti, 3 septembrie”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, din cadrul CEH. Perioada de varã este cea în care, la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara sunt cei mai multi oameni în concedii medicale. E perioada de fân, ori unii poate se folosesc de acest tertip pentru a-si prelungi concediile de odihnã.
Cu toate astea  sindicatele, care recunosc aceastã  practicã, au cerut ca amânarea plãtilor sã fie fãcutã legal.
„Noi am fãcut o hârtie în care am cerut sã fie acoperitã de legalitate aceastã decizie, însã, ni s-a rãspuns cã existã acum o situatie în care nivelul foilor de boalã, acum, este unul destul de  ridicat”, a mai adãugat Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Complexul Energetic Hunedoara se confruntã cu probleme financiare si, pentru cã banii nu au ajuns, primii vizati au fost cei care au stat acasã.
Diana Mitrache

7 comentarii la „Primesc salariile cu întârziere pentru cã au fost în foi de boalã

 • 2 septembrie 2019 la 19:22
  Permalink

  R” ati ai dracu de bulangii !! Numa un executor judecatoresc are drepul sa blocheze salariul minerului, nu voi, zdremte penale si criminale ce sunteti !!! Ce, vi se pare ca iau prea multi bani amaratii aia? Lucreaza pe salariul minim, tuva mortii-n gura de blestematii draq, sa va tina pe voi cu salariile voastre alea nesimtite, nu v-ar mai murii multi inainte !!!

  Răspunde
 • 2 septembrie 2019 la 19:32
  Permalink

  Mineri sunt bolnavi de silicoza datorita prafului din Mina , bolnavi de spate datorita munci grele si umiditati , gaze , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la frontul de lucru , …

  Răspunde
  • 2 septembrie 2019 la 21:21
   Permalink

   nu ne facem probleme atata timp cat mai sunt bani la bugetul statului si mai ales ca urmeaza alegeri

   Răspunde
 • 3 septembrie 2019 la 09:12
  Permalink

  mai ;minerii; mai dute in p,,,,, cu panicarea ta tu daca dormeai pe foastana normal ca sareai in sus cand sunau gaurile dar nu ne compara cu tine mutule i ati rudotelul si lasa tastatura

  Răspunde
  • 3 septembrie 2019 la 13:55
   Permalink

   @ petrof , tu betivule te-ai disponibilizat daca nu te dadeau afara

   Răspunde
   • 3 septembrie 2019 la 17:27
    Permalink

    Normal ca este ridicat nivelul foilor de boala, a-ti angajat toata Cimpa ,Lonea si Jietul. Acum este perioada de munca pe langa casa.

    Răspunde
 • 3 septembrie 2019 la 17:34
  Permalink

  O decizie discriminatorie care sa fie legala, hmmmm. Interesant.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.