Sãnãtatea fizicã si spiritualã, o comoarã pentru asa zisele binefãcãtoare din mica publicitate. Tot mai multã lume apeleazã la serviciile unor asa zise tãmãduitoare sau vrãjitoare pentru a scãpa de anumite afectiuni medicale sau de anumite vrãji sau farmece la care cred ei cã au fost supusi.

Auzind spusele celor care au apelat la aceste servicii si care spun cã au fost vindecati în mod miraculos de anumite boli sau scãpati de farmece si vrãji, am citit mai multe anunturi din mica publicitate unde tãmãduitoarele, vrãjitoarele si persoanele care se ocupa cu asa zisa magie albã se întrec care mai de care în a-si oferii serviciile pentru a ajuta oamenii.  ªi nu numai mica publicitate gãzduieste aceste anunturi cât si internetul unde gãsim o multime de anunturi de acest gen si unde asa zisele servicii sunt si mai de calitate.

Binenteles ca aceste persoane care sar în ajutorul naivilor si promit cã le rezolva toate problemele indiferent de natura lor, nu o fac pe gratis oricât de binevoitoare ar fi. Preturile diferã de la persoana la persoana si în functie de problemele fiecãruia. Citind anunturile am constatat cã sunt polivalente si calificate în a trata multe lucruri cum ar fi  dezlegatul farmecelor, vindecarea anumitor boli, în a prezice viitorul, probleme cu partenerul sãu partenera.

Iatã cum sunã unul din aceste anunturi ale asa ziselor fãcãtoare de bine si de minuni „Din suflet pentru suflet, orice om are greutãti, viata are suisuri sicoborasuri. Multe persoane se confrunta cu probleme reale uneori etape ale vietii, alteori probleme create special de persoane negative si trimise unor oameni care de cele mai multeori nu auvina. Pentru cei care nu au noroc în dragoste sau în afaceri, pentru cei despãrtiti, pentru cei fãrã spor sau loviti de boli grave, pentru toti care si-au pierdut linisteapacea si întelegerea casei si a familiei, pentru cei care se nu reusesc sã îsi gãseascã perechea potrivitã sau sã se cãsãtoreascã, ptr cei care au farmece, blesteme….. pentru toti acestia, am o rugãminte: PENTRU O CLIPÃ RECAPATATI-VÃ SPERANTA ªI DATI-VÃ O ªANSÃ ÎN REZOLVAREA ACESTOR PROBLEME!”

Altele mai evoluate care au resedinta în alte tãri pot chiar sã trateze  xoamenii si doar prin intermediul internetului sau al telefonului, dar binenteles ca pe lângã toate costurile pe care le suporta naivii din buzunarele lor, ei mai primesc si anumite conturi bancare în care sã depunã sumele de bani aferente problemelor pe care le au.

La polul opus al acestor procedee este Biserica si preotii care sunt total împotriva acestor practici care sunt considerate pãgâne si care nu pot aduce nimic bun în viata oamenilor. Oamenii credinciosi si cu fricã de Dumnezeu nu vor apela niciodatã la astfel de persoane oricâte probleme ar avea. Biserica are o explicatie si un mic istoric la aceste lucruri pe care le fac persoanele care dau aceste anunturi. Astfel ni se spune cã „ Cuvântul farmec, de la fãlcos, care înseamnã întuneric, practicat din cele mai vechi timpuri ale pãgânismului si ulterior practicat în perioada crestina de cãtre fermecãtori, vrãjitori, descântãtori care încet încet s-au perfectionat în asa zisa magia neagrã.

În vremea pãgânismului, farmecele se fãceau doar în lunile în care era lunã plinã la marginea apelor curgãtoare, apelor tulburi unde erau broaste. Alegeau ape tulburi deoarece farmecele se fac prin mizerii, resturi de animal mort.

Erau alesi vrãjitorii dupã caracteristici clare cu o vechime în fapte antiumane, ciminali, hoti, tâlhari, oameni fãrã nici un fel de noimã. Lucrurile erau aduse de oameni

puternici care doreau mai multã putere, avere, si fãceau orice ca în imperiul în care sunt sã fie cei mai vestiti. Din bunurile lor aduceau: îmbrãcãminte de in, pãsãri, lucrurile unui om decedat, pãmânt, oglindã, lucruri care apartineau celor cãrora trebuiau fãcute farmecele.

Suprematia oamenilor din vremea aceea era limitatã deoarece lucrurile la care recurgeau, erau acuzate chiar si atunci de zeii care îi patronau.

Cu totii stim cã farmecele provin din Egiptul Antic, din faraoni cu sânge rece din imperiile cele mai îndepãrtate ale deserturilor patronati sub semnul zeului ªarpe care era simbolul mortii si al suprematiei.

Istoria aratã cã procedeul magiei negre încet, încet s-a îmbunãtãtit din motivul necredintei si nesupunerii fatã de divinitatea evocatã în acele vremuri de la faraoni, zei, împãrati pânã în zilele noastre.Cronologia farmecelor este urmãtoarea: farmece de apã, farmece de pãmânt, farmece de foc, farmece de om, farmece de animal, farmece de lucruri necuvântate, de lucruri nesemnificative în viata cotidianã a fiecãruia dintre noi.”

Cu toate cã multã lume stie cã aceste practici nu sunt curate si pe lângã acest lucru este doar un mod ca aceste vrãjitoare sau clarvãzãtoare sã-si umple buzunarele, având în vedere numãrul mare de anunturi si de oferte putem trage concluzia cã totusi sunt multe persoane care apeleazã la astfel de servicii crezând cã doar asa pot scãpa de toate problemele pe care le au.

Raul IRINOVICI