Problemele Vãii Jiului în atentia senatorului Resmeritã. Valea Jiului este o zonã care se confruntã cu probleme mari din cauza locurilor de muncã putine si a depopulãrii.
Complexul Energetic Hunedoara are mari probleme financiare iar acest lucru îl simt cel mai mult  angajatii. Dacã pentru personalul care lucreazã în subteran au intrat în vigoare legi care sã-i ajute sã iasã la pensie cu 15 ani vechime, personalul de suprafatã este în pericol dacã activitatea minierã se opreste. În acest sens senatorul PSD Cristian Resmeritã încearcã sã gãseascã solutii pentru ca si aceastã categorie de oameni sã beneficieze de  anumite drepturi. Mai mult decât atât acesta spune cã se va implica si mai mult în gãsirea solutiilor viabile pentru drumul spre Herculane  si cel de pe Jiet.
“Existã 715 oameni în Complexul Energetic Hunedoara care nu sunt mineri si care lucreazã la suprafatã si sunt în pericol cã dacã activitatea minierã înceteazã, sã rãmânã în aer. Trebuie sã gãsim o solutie pentru ei. Poate ne implicãm mai activ în aceste  drumuri care fac legãtura cu Valea Jiului cum ar fi Herculane, Jiet. În functie de ceea ce ne cer oamenii vom lucra cât mai mult pentru a gãsi solutii pentru ce nevoi au oamenii. Mi-as dori sã pot rezolva toate problemele pe care mi le ridicã oamenii dar din pãcate sunt multe care nu tin de mine”, a precizat Cristian Resmeritã senator PSD.  Pentru minerii din subteran  senatorul Cristian Resmeritã a initiat un proiect de lege care a devenit si „Legea Resmeritã” si care îi ajutã sã iasã la pensie cu 15 ani vechime în subteran.
Cosmin BACIU