CEH între insolventã si faliment

Complexul Energetic Hunedoara nu mai face fatã datoriilor. Situatia economico-financiarã  dezastruoasã a convocat “comitetul de crizã” de la nivelul societãtii. În timp ce sindicalistii sustin cã s-a solicitat intrarea în insolventã, conducerea administrativã infirm acest lucru.
“A avut loc la Petrosani sedinta Consiliului de Administratie al CEH. Membrii CA au propus intrarea CEH în insolventã. Directorul de la Paroseni a cerut mutarea gajului de pe Paroseni pe Mintia si scoaterea Paroseniului din CEH. Mineritul rãmâne pe închidere… si Mintia  în faliment”, informeazã Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
De cealaltã parte,  Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al CEH infirmã cele spuse de sindicalisti.
“Nu este adevãrat (nu s-a cerut intrarea în insolventã a CEH-n.r.). Am analizat  situatia economic-financiarã a societãtii si toate scenariile posibile. Asa cum se stie, situatia este una criticã. În ceea ce priveste Paroseniul, cei de acolo au venit cu propunerea de separare  conform OUG 60 (de Complexul Energetic Hunedoara –n..r) ceea ce nu se poate pânã ce ei nu îsi rezolvã problema gajului. De pe active”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara.
De altfel, situatia termocentralei Mintia este criticã. Aici nu s-au fãcut investitii drept pentru care entitatea nu se poate conforma la  cerintele de mediu.  Balanta financiarã a CEH la jumãtatea anului aratã peste douã sute de milioane de lei pierderi. A fost publicat raportul financiar la data de 30 iunie 2019, iar pierderile Complexului Energetic Hunedoara au ajuns la 272.673.718 lei. De altfel si capitalul societãtii este negativ, în dreptul acestui capitol înregistrându-se un minus de 4.004.446.147 lei.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „CEH între insolventã si faliment

 • 1 septembrie 2019 la 19:26
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 1 septembrie 2019 la 21:33
  Permalink

  Solutia corecta si singura la care se va ajunge inevitabil oricate smecherii se vor face este FALIMENTUL intregului CEH. Nu exista niciun activ viabil in cadrul CEH.

  Răspunde
  • 2 septembrie 2019 la 08:58
   Permalink

   Valter , esti prost , puturos , … !

   Răspunde
  • 2 septembrie 2019 la 11:51
   Permalink

   inca nu se va declara faliment ptr ca mai sunt bani la bugetul statului

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.