Trofeul Parâng vã asteaptã la start

Asociatia schi turism montan Pro-Parâng Petrosani vã invitã la cea de-a cincea editie a ,,Trofeului Pro-Parâng”, etapa a VI-a în cadrul Campionatului National de Turism Sportiv ,,Stafeta Muntilor”. Competitia se adreseazã cluburilor si asociatiilor de sport, turism, ecologie din tarã, afiliate sau nu la campionat, precum si tuturor iubitorilor de sport si drumetie care pot forma o echipã si doresc sã participe.
Organizatorii spun cã totul începe vineri,  6 septembrie orele 12.00  si se terminã  duminicã 8 septembrie.  Locul de desfãsurare va fi în  Masivul Vâlcan, iar participantii  vor fi primiti în tabãra organizatã în Camping Valea Iarului pe  DN66A, dupã Câmpu lui  Neag.
„Conform Regulamentului Competitional ,,Stafeta Muntilor ” – 2019, concursul se desfãsoarã la urmãtoarele categorii:
1. Family – unde participã echipe  formate din 3 persoane, minim un adult si obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniti;
2. Juniori – unde  participã echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsã între 14 – 20 ani (împliniti);
3. Feminin – participã echipe  formate din 3 persoane de sex feminin, indiferent de vârstã;
4. Elite – participã echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
5. Seniori – participã echipe formate din trei persoane cu vârsta peste 35 ani indiferent de sex;
6. Veterani – participã echipe formate din 3 persoane cu vârsta peste 50 ani, indiferent de sex;
7. Open – participã echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstã si sex. Timpii pentru aceastã categorie sunt calculati ca timpi turistici, aceastã categorie fiind pentru începãtori.
Probele concursului:
Raid montan – traseu montan de dificultate medie, cu o duratã de maxim 6- 7 ore si diferentã de nivel de 800 m.( vârful Oslea 1947m alt.) Pentru categoria Family  traseul de concurs este de dificultate medie cu o duratã de maxim 4 ore si diferentã de nivel de 500m. Posturile fãrã albitru vor avea  un cod format din 4 litere care trebuie notat si se vã realizeazã o fotografie cu cel putin un membru al echipei”, aratã organizatorii într-un comunicat remis presei.
Concursul cuprinde si o etapã de orientare turisticã, ce se va desfãsura pe hartã, si participã toti  membrii  echipei. Lungimea traseului  de orientare nu depãseste 1 km, cu o diferentã de nivel de 30 m. Proba de orientare se va desfãsura dupã încheierea probei de raid montan.
Nu lipseste nici proba de cunostinte teoretice, iar probã este organizatã în sistem test grilã cu un singur rãspuns corect, timpul alocat este de 7 minute si departajarea concurentilor se va face în functie de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un numãr de 15 întrebãri si fiecare membru al echipei va rãspunde la câte cinci întrebãri . Categoriile Family si Open vor rãspunde doar la întrebãri pe bazã de imagini. Toate categoriile de concurs vor sustine proba înainte de startul în probã de raid montan.
Proba de alpinism  va fi si ea o probã  surprizã, se va organiza pe douã categorii de  concurs: juniori si seniori – feminin/masculin. Se premiazã cele mai bune rezultate dar nu puncteazã la clasamentul etapei si nici cel general pe Stafetã.
Proba culturalã – se va sustine în seara zilei de sâmbãtã, la focul de tabãrã. Pentru a  puncta, pe scenã  trebuie sã urce minim  3 persoane care sã prezinte un program cu tematicã montanã ce va cuprinde obligatoriu 3 componente: cântec, poezie si umor.
Programul evenimentului:
Vineri 6 septembrie 2019:
– 12.00 – 22.00 primirea participantilor;   22.00 – finalizarea înscrierilor, sedinta tehnicã; 23.30 –  afisarea ordinii de intrare în concurs,  stingerea în tabãrã;
Sâmbãtã  7 septembrie 2019:
– 07.30 – 18.00 desfãsurarea concursului;
– 21.30 – focul de tabãrã si proba culturalã;
Duminicã 8 septembrie 2019
– 10.00  – rezultate finale, contestatii;
– 11.00 – festivitatea de premiere;
– 12.00 – încheierea oficialã a concursului, igienizarea taberei,  plecarea participantilor;

Echipament obligatoriu:
Individual: încãltãminte de munte cu talpã profilatã sau adidasi de trail running, lanternã, fluier si îmbrãcãminte de ploaie;
Colectiv: rucsac de turã, trusã de prim ajutor, busolã, sursã de foc, bidon cu apã;  Echipamentul se va controla la punctul de start.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.