Fotbal, liga a V-a Hunedoara / ”Va fi greu dar vom fi acolo”,  declarã Gabi Nitu antrenor Universitatea Petrosani

 

Reporter: Circulã zvonuri de dezmembrare a echipei de fotbal Universitatea Petrosani… Gabi Nitu:
Niste prostii! E adevãrat, ne-am înscris în liga a V-a, e mai usor cu cheltuielile dar avem în continuare si grupele de juniori mici. Universitatea Petrosani existã, nu a murit, cum probabil si-ar fi dorit unii…

Reporter: Ok, dar ce lot aveti?
Gabi Nitu: Nu sunt probleme nici în acest sens. Suntem vreo 20 de jucãtori printre care portarii, Balazs si Wilk apoi Buturcã, Cãploiu, M. Serban, Schiopu, Ciumac si altii. În paralel, lucrãm cu trei grupe de copii.

Rep: Pãi nu e greu, cine te mai ajutã?
Gabi Nitu: Glumind, as putea spune cã suntem doi, Gabi si …. Nitu! Este foarte greu, va fi greu dar vom fi acolo, adicã la startul ligii a V-a Hunedoara, unde vom juca sâmbãtã 8 septembrie la Victoria Dobra, apoi în etapa a 2-a pe ”Aurel Suciu” cu campioana Mãgura Pui. Apropo de numele stadionului nostru ”Aurel Suciu” apreciez initiativa de a numi  stadionul din Lunca Jiului ”Petre Libardi” o mare  personalitate a fotbalului petrosenean, un adevãrat simbol al echipei Jiul.

Rep: Sã revenim la Universitatea fotbalisticã. Ati avut totusi si ani buni:  calificare la baraj,  pozitii de frunte la  universitare si în  campionatul national de juniori.
Gabi Nitu:  Da, asa este, au fost momentele noastre de vârf. Sezonul 2012-2013 a fost unul perfect: campioni la seniori si juniori A1 (U19) ai ligii a IV-a Hunedoara. Jucau atunci la noi Arcusi, Soare, Spânoche, Grigoras, Vlad Tudorache, Bobinã, Asan iar la juniori Plic, Coltisor, Szalacsi Stoi, Rares Popa sau Baltaru

Rep: Mare lucru nu s-a ales de ei…
Gabi Nitu: Unii au urcat pânã pe la divizia ”B”, dar, e drept, cam atât. Oricum, a fost o generatie bunã.

Rep: Apoi ati devenit ciuca bãtãilor
Gabi Nitu:  Se poate spune si asa… Generatiile care au urmat au dezamãgit, în plus, fãrã o motivatie financiarã, e greu sã-i tii conectati la un înalt nivel de competitie.  Sã sperãm cã în liga a V-a va fi altfel. Aici mãcar ne vom lupta pentru locul 1. Si veti vedea cã nu vom mai fi cei mai slabi.
A consemnat Genu TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.