Nu am vãzut demult un meci de fotbal în care un portar sã încaseze cinci goluri dar sã fie cel mai bun om al echipei sale!
Ei bine s-a întâmplat la Petrila în jocul de Cupã acolo unde portarul echipei Inter, Alexandru Oniciu (30 ani) a scos vreo 7-8 suturi imparabile trase de resiteni, limitând practic proportiile unui scor fluviu. Meci în mare parte disproportionat, unde divizionara B, CSM Resita, atunci când a apãsat pe accelerator, a înscris din orice pozitie. Începutul apartine oaspetilor de Valea Domanului, dar portarul Oniciu îsi anuntã o zi buna cu câteva parade aplaudate de numerosul public. Dar, contrar asteptãrilor, scorul este deschis de petrileni, când înscriu din penalty, oaspetii egalând pânã la pauzã la fel. La reluare diferenta de valoare devine din ce în ce mai evidentã, resitenii zburdã pe teren, gazdele ”inoatã” dar existã si acest ”salvamar” Oniciu portarul Inter-ului care are interventii de-a dreptul miraculoase. Fãrã a-l scoate neapãrat vinovat pe arbitrul întâlnirii, craioveanul Viorel Fluieran a comis o mare eroare în min. 22, când Al. Manea comite un hent clar în propriul careu, refuzând un penalty ce se impunea în favoarea Petrilei. Poate la 2-0 altfel ar fi decurs lucrurile. Una peste alta a fost o partidã frumoasã, ce a satisfãcut pe cei aproape 1000 de spectatori, Inter Petrila demonstrând încã o datã cã abordeazã cu mult interes Cupa României si cã atât cât îi stã în puteri încearcã sã îi facã fatã.

Inter Petrila (antr. Adi Câmpean):  Oniciu – Ciort, Ad. Câmpean, Petrariu, Sg. Badea (min. 63 S. Ungureanu) – Horvath, Cozac (min. 80 Diaconu), Fl. Dobre, Sârb – Bocu (min. 65 Pãtrãscoiu), Zãvracu.

CSM Resita (antr. Leontin Doanã):  Adr. Horvath (min. 62 Fl. Toader) – A. Rus, Al. Manea, Vlãdia, Acka – Babei (min. 61 Caragean), C. Cristea, Musteta (min. 46 Danci), Cioablã – Velici, M. Coman.

Arbitru: Viorel Flueran – Craiova.

Spectatori: 1000

Golurile

1-0 Ad. Câmpean (min. 15) din penalty dupã un hent a lui Manea.

1-1 Cioablã (min. 41) la un fault comis de A. Rus.

1-2 Velici (min. 50) cu capul din 6m.

1-3 M. Coman (min. 54) la un hent comis în careu din penalty

1-4 Babei (min. 65) din pasa lui M. Coman

1-5 Velici (min. 87) dupã o frumoasã cursã de 40m.

Declaratii dupã meci

”Nu suntem supãrati deloc! Era evidentã diferenta între cele douã ligi, desigur, noi am sperat sã-i prindem oarecum mai nepregãtiti, dar Resita a bordat foarte serios jocul si în final a câstigat absolut meritat”, a declarat Cosmin Negoi, presedintele sectiei de fotbal Inter Petrila.
”Un meci frumos. Am tinut piept o reprizã cu  succes, dar atât s-a putut. Mã bucur cã a fost atâta lume si cã jucãtorii nostri au încercat sã scoatã cer. Nu reprosãm nimãnui nimic, felicitãri resitenilor, le dorim succes mai departe”, a spus Eugen Duma presedintele CS Inter Petrila.
Spectatori
De multã vreme nu a fost atâta lume – 1000 de spectatori – la un meci în Valea Jiului (exceptând acel moment ”Jiul, 100 de ani” din 3 august), cum a fost la acest joc. Un public care a apreciat corect diferenta de valoare dintre cele douã echipe, care a privit cu întelegere si sportivitate la ceea ce se derula pe gazon. Frumoasã si expunerea de steaguri din colectia Costel Grigore de la tribuna ”Marius Necrealã”, care a dat o notã de sãrbãtoare stadionului ”Parângul Lonea” (numele echipei Inter Petrila pânã în 1999).
Supravietuitorul
Foarte multã lume si-a amintit de aceea toamnã de-acum 20 de ani, în 1999 când Inter Petrila a ajuns în ”16”-imile de finalã, pierzând la mare luptã, 1-3 cu Astra Ploiesti (actualã Giurgiu). Atunci în echipa antrenatã de Marcel Rico Cristea jucau printre altii Ghitan, Pilea, Muntariu, Kalai, Gabi Apetrei, Kanduth, Simeanu, Nicoarã dar si tânãrul de 19 ani Adi Câmpean. Acum , la 39 de ani l-am regãsit cu aceeasi poftã de joc pe Adi Câmpean, acum în calitate de antrenor-jucãtor.
Genu TUTU