Negocierile pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncã la nivelul Complexului Energetic Hunedoara s-au încheiat.  Luni de zile au durat discutiile dintre Sindicatul Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara  si conducerea administrativã si executivã a societãtii. Pânã la  validarea documentului de cãtre Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, sindicalistii nu oferã informatii suplimentare despre rezultatele negocierilor.
“Am finalizat negocierile pentru noul CCM. Pot spune doar cã nu s-a pierdut nimic, ceea ce este un lucru foarte important dacã ne uitãm la problemele financiare cu care se confruntã societatea energeticã. Urmeazã ca CA-ul sã valideze”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Încã nu se stie data la care va avea loc sedinta de validare a noului contract colectiv de muncã de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, însã dupã ce aceastã procedurã se va încheia, documentul va fi transmis si la Inspectoratul Teritorial de Muncã.  Societatea energeticã se confruntã cu grave probleme financiare. Acestea se reflectã si în activitatea curentã. S-a întâmplat ca de mai multe ori salariile  angajatilor sã fie plãtite cu întârziere din cauza lichiditãtilor financiar.
Cosmin BACIU