Un sens giratoriu nou va fi construit, la intrarea în zona Vãii Jiului, la intersectia din Petrila si Petrosani, pe DN 66.  Constructia va impune noi reguli de circulatie si, pentru ca masinile sã poatã ajunge, din sensul giratoriu pe soseaua de centurã, este necesar sã fie construit un pod rutier, paralel cu cel feroviar existent deja.
Edilii din Petrila spun cã au alocat banii si cã sunt la faza achizitionãrii serviciilor privind întocmirea studiului de fezabilitate necesar. Abia apoi  va fi cãutatã sursa finantãrii. „Pentru pod, noi am prins în buget suma necesarã pentru achizitia studiului de fezabilitate. Urmeazã sã facem achizitia si studiul de fezabilitate, dupã care facem proiectul si cãutãm o sursã de finantare, pentru cã sunt convins cã vor rezulta sume mari din acest studiu. E vorba despre un pod rutier, cu douã benzi de circulatie si, cu sigurantã, se impune si un trotuar pietonal”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
Podul ar crea intrarea facilã, altfel încurcatã de liniile duble continue ce limiteazã accesul înspre Cartierul Bosnea, pe sensul ce vine spre Petrosani, de la Bãnita.  Mai mult, primarul din Petrila vorbeste despre utilitatea lui pentru viitorul orasului.
„Accesul în Petrila, înspre drumul de centurã, se va usura mult, prin acel sens giratoriu. Noi am cerut sprijin celor de la Consiliul Judetean sã facã sensul giratoriu, am cerut primarului de la Petrosani si am si primit, strada Dealului, care face  accesul de la DN, pânã la intrarea în orasul Petrila si, de acolo, legãtura cu acest pod. Intrãm direct pe centurã si, în viitor, ne gândim sã facem în centrul orasului o zonã pietonalã, ca sã deviem traficul greu si pe acest pod se va face accesul spre perimetru fostei mine Petrila, unde noi ne dorim sã dezvoltãm orasul pe mai multe segmente: economic, cultural si asa mai departe si va fi un drum strategic”, mai spune  primarul din Petrila.
Singurul impediment rãmâne sursa de finantare a acestui pod rutier, dupã ce Consiliul Judetean hunedoara  va finaliza constructia sensului giratoriu de la intrare. Deocamdatã, accesul pe centurã se face prin zona Cartierului Bosnea si este îngreunat de traficul rutier intens din zonã.
Diana Mitrache