Copiii din clasa pregãtitoare sunt prea mici pentru  WC-urile din scoli. Este o  constatare pe care primarul din Petrosani a sesizat-o abia acum, dar nimeni din sistem nu s-a plâns, desi clasa pregãtitoare fiinteazã de 7 ani.
Din acest motiv  Tiberiu Iacob Ridzi a cerut tuturor scolilor  gimnaziale sã se doteze cu câteva toalete special pentru acesti copii, prea mici, ca sã ajungã sã le foloseascã pe cele ce le folosesc cei de a VIII-a.
„Nu ne va costa foarte mult. E o problemã, care, pânã acum, nici nu mi-a fost sesizatã, dar care eu o consider foarte importantã. Copiii din clasa zero (n.r. clasa pregãtitoare), sunt copii de grãdinitã, iar, în scolil toaletele nu sunt adecvate celor mici. Si atunci, trebuie sã schimbãm o parte dintre ele, asa încât, cei din clasa pregãtitoare sã nu aibã nicio problemã din acest punct de vedere”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
La Petrosani au fost convocate toate conducerile unitãtilor de învãtãmânt si, primarul spune cã situatia este gestionatã acum  corespunzãtor. Mai mult, odatã cu începea scolii, va porni si semaforul din intersectia de lângã primãrie, un loc extrem de  circulat, în primele ore ale diminetii, când copiii merg spre scoli.
„Vom porni si semaforul. Cu directorii de scoli, o parte dintre ei, am avut discutii vineri, luni am avut cu restul, legat de conditiile în care va începe anul scolar. În  principiu, nu sunt probleme mari, scoala va începe în cele mai bune conditii. Mai sunt probleme legate de sistemul de încîlziri în clãdiri, nu neapãrat în scoalã si ceea ce înseamnã igienizarea si curãtenia”, mai spune Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani,
În municipiul Petrosani sunt mai multe scoli în care existã si grãdinite si din acest punct de vedere, pânã la finalizarea lucrãrilor si mutarea copiilor în spatiile nou construite, aceste unitãti nu vor avea autorizatie de functionare. Este vorba despre Scoala Gimnazialã IG Duca, sau Scoala nr 2 din Colonia Petrosani.
Diana Mitrache