Absolventii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat sau la evaluarea nationalã vor fi premiati de Guvern. Executivul acordã stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10 la evaluarea nationalã pentru absolventii clasei a VIII-a 2019 si la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.
La nivelul judetului Hunedoara sunt nouã absolventi care vor  beneficia de bani din partea Guvernului. Este vorba de sase absolventi de gimnaziu si trei  absolventi de liceu.
„Identificarea si sustinerea  copiilor si tinerilor capabili de  performante scolare înalte  reprezintã o parte integrantã a politicilor educationale promovate de Ministerul Educatiei Nationale, denumit în continuare MEN si vizeazã aplicarea unuia din principiile care guverneazã învãtãmântul preuniversitar si superior, precum si învãtarea pe tot parcursul vietii din România si anume principiul  calitãtii. Din categoria elevilor  si tinerilor care demonstreazã  performante scolare înalte fac  parte si absolventii de liceu care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, precum si absolventii clasei a VIII-a care au obtinut media 10 la evaluarea nationalã”, aratã Guvernul.  Astfel, fiecare absolvent de  gimnaziu care a obtinut media 10 la eavluarea nationalã va beneficia de un stimulent în valoare de 1000 de lei, iar absolventii de liceu care au obtinut media perfectã vor primi 3000 de lei din partea Guvernului.
Cosmin BACIU