La Centrul de Agrement Cãprioara a avut loc ieri dimineatã  deschiderea oficialã a Taberei Nationale de Excelentã, editia a VII-a, care are loc în perioada 26 – 31 august 2019 .
La eveniment au  participat doamna Mate Marta – Inspector Scolar General Adjunct, domnii Dorel Bretean – Subprefectul Judetului Hunedoara, Sorin Vasilescu – Vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Pogocsán Ferdinand – Viceprimarul Municipiului Deva, Széll Lõrincz – Directorul executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Hunedoara si Dan Terteci – initiatorul taberei. Tabãra este organizatã de Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara în parteneriat cu Institutia Prefectului Judetul Hunedoara si Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, Primãriile Municipiilor Deva si Hunedoara. Tabãra face parte din Programul de tabere nationale si tematice finantate de Ministerul Tineretului si Sportului si îsi propune sã rãsplãteascã rezultatele obtinute la învãtãturã si munca depusã în timpul anului scolar de cei mai buni liceeni din tarã,  precum si diversificarea actiunilor de timp liber, vacantã, sport si turism pentru acesti tineri.
Participantii sunt cei mai buni elevi de liceu din 30 de judete si câte un profesor însotitor din fiecare regiune de  dezvoltare. Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice si culturale ale judetului, activitãti de educatie  nonformalã si distractive.