Politia din Aninoasa primeste daciclete

Sã îi vedem în stradã, printre oameni, nu la volanul masinii, ca sã li se facã simtitã prezenta! Si sã facã si economie. Acestea au fost  considerentele pentru care, primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca a fãcut  contract cu o firmã din Târgu Jiu si îi pune pe politistii locali sã meargã pe daciclete.  Sunt biciclete electrice, ce au chiar stema dacicã, aceea cu capul de lup si corp de dragon si totul se va întâmpla chiar  sãptãmâna aceasta.
„Am hotãrât sã dotãm politia localã cu daciclete – biciclete  electrice, fabricate în România, practic este un brand românesc. Este o bicicletã foarte performantã si eu zic cã, pentru a eficientiza activitatea politiei locale, sunt bine-venite. Am decis, în prima  fazã sã luãm 4 astfel de biciclete, sã îi dotãm, sã fie prezenti printre oameni, nu toatã ziua în masinã si sã nu observe ce se întâmplã în oras Asa sunt mai aproape de cetãteni”, a spus Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.
Totul a costat administratia localã 16.000 de lei, dar primarul spune cã va face economie la combustibil si va amortiza cheltuielile. Asta, în timp ce oamenii au tot felul de pãreri si spun despre politia localã cã e nevoie sã se facã vizibilã.
„E mai bine, cã se deplaseazã mai usor. Vin mai practic printre noi. E mai convenabil, cã acum îi vedeam cu masina, dar putin. Pe biciclete o sã fie mai bine, dar numai dacã stiu sã se dea. Dacã nu, ce fac?”, ne-a spus un locuitor al acestui oras, care avea o dilemã legatã de dexteritatea politistilor.  „Ce sã facã cu ele, cã ei nu prea ies din clãdire? Foarte bine face primarul cã a lãut biciclete, ca sã nu polueze aerul. E nãstrusnicã ideea. Cu grijã si cu bãgare de seamã sã se dea, cã poate nu stiu ei sã stea în sa”, a spus un alt localnic, amuzat de ideea de a-i vedea pe biciclete.  „Sã fie cât mai multi. Dar nu prea sunt. Au o masinã de politie si gata. E bine cu bicicleta”, a strigat un alt localnic, care se interesa de pe partea opusã a strãzii, ce îi întreb pe vecinii sãi. „Ori cu bicicletã, ori cu masinã, tot asteptãm dupã ei. Ne trimit la Iscroni, când avem probleme. Aici nu stau. Poate cu bicicleta îi vedem si noi. Si asa stricã aiurea combustibilul”, a fost concluzia unei tinere care mi-a povestit cã a avut nevoie de politia localã, dar cã oamenii de acolo si-au declinat competenta si au trimis-o la politia nationalã, ce are sediul în Iscroni.
Politistii locali stau într-o locatia aflatã în imediata apropiere a primãriei, lângã scoala din localitate si acum au o masinã cu care se deplaseazã. Nu au vrut sã comenteze intentia primarului de a-i dota cu astfel de biciclete electrice, dar edilul spune cã le va mai permite cu masina, doar în cazuri absolut urgente, sau când plouã sau ninge.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Politia din Aninoasa primeste daciclete

 • 26 august 2019 la 22:13
  Permalink

  Atentie domn Primar, cand puneti geto-daco-romano bicicletele astea la incarcat, sa nu va pice reteaua???. Termocentrala Paroseni nu functioneaza… nu prea e putere instalata si hidrocentralele „se vinde”.

  Răspunde
 • 27 august 2019 la 09:20
  Permalink

  in loc sa progresam sa primim masini performante dam inapoi

  Răspunde
  • 27 august 2019 la 13:19
   Permalink

   urmaresc tiganii cu bmw -uri cu bicicletele ???

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.