Consiliul Judetean Hunedoara, solicitat sã intervinã pentru salvarea CEH

Sindicatul Solidaritatea Hunedoara cere Consiliului Judetean Hunedoara sprijin pentru  termocentrala Mintia.  Sindicalistii aduc în discutie problemele financiare extrem de grave cu care se confruntã termocentrala, dar si Complexul Energetic Hunedoara.
“Sindicatul Solidaritatea Hunedoara (…) vã solicit convocarea consiliului judetean în sedintã extraordinarã pentru a se lua în discutie situatia termocentralei Mintia, în special a Complexului Energetic Hunedoara în general, având în vedere faptul cã starea de faliment a acestui angajator aduce atingere intereselor cetãteanului,  un exemplu fiind întreruperea furnizãrii agentului termic cãtre o parte din populatia municipiului Deva în perioada imediat urmãtoare”, aratã Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Începând cu data de 23 august, termocentrala Mintia îsi opreste activitatea, mii de abonati deveni rãmânând  fãrã apã caldã pânã în data de 3 septembrie.
“Facem aceastã solicitare ca urmare a declaratiilor  publice fãcute de prim-ministrul României, precum si de interesul exprimat de Consiliul Judetean Hunedoara într-o scrisoare de intentie adresatã Ministerului Energiei în care se aratã un interes pentru  trecerea termocentralei Mintia în administrarea Consiliului Judetean, declaratii contrazise de reprezentantii Ministerului Energiei în spatiul public, fiind sustinutã o altã variant si anume trecerea termocentralei la Romgaz”, mai aratã Cristian Istoc.  Sindicalistii mai atrag atentia asupra faptului cã nu sunt constituite stocurile de cãrbune pentru perioada de iarnã. Chiar si în momentul de fatã, termocentrala Mintia nu are nicio tonã de cãrbune.
Cosmin BACIU

9 comentarii la „Consiliul Judetean Hunedoara, solicitat sã intervinã pentru salvarea CEH

 • 25 august 2019 la 19:42
  Permalink

  daca a avut bani sa cumpere o planeta de ce nu ar avea bani sa cumpere si o gaura neagra

  Răspunde
 • 26 august 2019 la 07:00
  Permalink

  Corect. Planeta Petrila si gaura CEH. Bine spus. Cumparati toate gaurile negre, bai Consiliu Judetean, da vedeti sa nu deveniti voi insiva una(o gaura neagra adica).

  Răspunde
 • 26 august 2019 la 11:39
  Permalink

  http://cronicavj.ro/wp/?p=90186#comment-97706
  Nu trebuie sa va suparati pe ME.Acum multi ani ,cand se putea face ceva, un om crecut laMintia, care avea posibilitatea, nu a facut nimic pentru aceasta centrala.Din pacate este foarte tarziu.Cred ca ar mai fi o singura posibilitate, care ar putea arata daca mai intereseaza pe cineva aceasta centrala.Solicitati vindereaa centralei ,in starea in care se alfa pe 1 EURO, fara schimbarea domeniului de activitate timp de 10 ani.S-ar putea ca ME sa nu fie de acord,nu pentru faptul ca se vinde pe 1 EURO ci pentru ca s-ar putea sa arate impotenta acestui minister.

  Răspunde
  • 26 august 2019 la 11:45
   Permalink

   Eu vreau sa o cump?r ,in 2 ani intra pe profit!

   Răspunde
   • 26 august 2019 la 16:48
    Permalink

    In 2 ani nu prea ai cum ,dar in 6-7 ani cu un pret bun la huila de import si realizarea minimala a lucrarilor de mediu pentru 2 grupuri, cred ca ai putea.

    Răspunde
  • 26 august 2019 la 15:44
   Permalink

   eu vreau sa o cumpar cu 1 euro ptr cablu de cupru si fier vechi ,oare reusesc?

   Răspunde
   • 26 august 2019 la 16:45
    Permalink

    Dupa 10 ani ai putea sa reusesti,asta in situatia in care nu ai inceput de acum.Oricum ai sanse, ca daca se va face in acest secol grupul pe hidrocarburi, cu cele 5 grupuri nu au ce face.Asa ca roagate sa reusesca cu investitia si pregateste vasele in portul Constanta, presupan ca stii afacerea de la grupurile 1-4 CET Paroseni.

    Răspunde
   • 27 august 2019 la 04:51
    Permalink

    Grabeste-te ca e mare competitia si timpul e scurt.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.