Ce sanse au copiii de la Pollicino?

Zeci de copii vin de 11 ani la Pollicino. Sunt copii cu probleme de sãnãtate, sindromul Down, ori autism, sau care provin din familii sãrace, însã, totul s-ar putea  termina pentru ei în acest an.
Nu mai sunt bani si italienii au anuntat asta din primãvarã, când au spus cã din 2020 nu vor mai trimite bani la Petrosani. Copiii vin din  mai toate orasele Vãii Jiului si finantarea ar trebui sã vinã de la mai toate primãriile. Nu s-a gãsit încã o solutie, desi  primarul Tiberiu Iacob Ridzi a spus cã le va cere ajutorul omologilor sãi din Valea Jiului, iar Consiliul Judetean Hunedoara nu o poate face, legal.
„Acest centru de zi este unul de recuperare pentru copiii cu dizabilitãti, iar aceste centre sunt de interes local. Din datele pe care eu le am, reiese cã sunt copii din toatã Valea Jiului si singura solutie legalã la ora aceasta este o asociere cu toate unitãtile administrative din Valea Jiului, pentru ca acest centru sã poatã functiona. Nu avem un cadru legal pentru cã acum CJH sã poatã da bani la acest centru de zi”, a spus Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara. Ca sã supravietuiascã, acest centru de zi cheltuieste aproximativ 100 000 de euro pe an, iar aceastã sumã nu va mai putea fi sustinutã doar de italieni. Se cautã o solutie ca, de anul viitor, poate si administratiile locale sã vinã sã sprijine acest proiect care cuprinde copii din toate orasele Vãii Jiului. Cassa Pollicino are specialisti în chinetoterapie, educatori, psihologi si chiar si bucãtari, iar toate aceste  activitãti trebuie sustinute financiar. Nu va fi usor fãrã sprijin si asta o stiu cu totii, iar singurii care ar pierde enorm sunt copiii de aici, multi cu Sindrom Down, autism, ori care provin din familii sãrace.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Ce sanse au copiii de la Pollicino?

 • 26 august 2019 la 00:35
  Permalink

  kinetoterapie, nu ,,chinetoterapie”- Ansamblu de tratamente pentru redarea func?iunii unor p?r?i de corp prin mobilizare la accidenta?i sau bolnavi.

  Răspunde
 • 16 septembrie 2019 la 19:50
  Permalink

  sa va ajute interlopii si oamenii de afaceri ca pe ei ii protejati

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.