Straja a ajuns raiul biciclistilor pasionati de traseele montane.  Au gãsit la Straja cele mai  frumoase trasee de coborâre si, la finele sãptãmânii, au  participat la Campionatul National de Enduro 2019.  Vorbim despre peste 150 de tineri ce au urcat pe munte si care, asa cum afirmã si primarul de la Lupeni, revigoreazã cu acest prilej, turismul de varã. Sunt trasee amenajate special pentru bikeri si fiecare sperã sã fie cel mai bun.„E campionatul national si oamenii au venit pentru asta. Pãrerea mea este cã sunt cele mai bune trasee din România. La nivel international sunt trasee medii, dar în România sunt foarte bune. Avem, în Straja, 4 trasee si unul este spre Pasul Vâlcan. Nu este acela încã în concursul de acum, dar, pe viitor, vom face încã unul si curând vom face o legãtura pânã acolo”,  a spus Dana Bates,  organizatorul competitiei.
Sunt trasee pentru  priceputi si împãtimiti ai acestui sport de munte, iar administratia localã si cea judeteanã  au dat tot  sprijinul necesar pentru  ca aceastã etapã de  campionat national sã se desfãsoare în bune conditii, Gondola functioneazã  special pentru biciclisti si totul a fost bine  pregãtit pentru competitia ce a avut loc duminicã.
„A fost un week-end  cu foarte multi bciclisti, care ne-au vizitat orasul. Avem un campionat national care se desfãsoarã aici, în Straja si noi am fãcut totul  pentru cã traseul sã fie în conditii bune, pentru o  astfel de competitie ce cere trasee omologate. Am reusit sã îi ajutãm cu bani ca sã poatã avea  premii si diplome si nu ne rãmâne decât sã mizãm pe sportivitatea concurentilor”, a spus înainte de începerea competitei, Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni Campionatul  national de enduro  atrage spre Valea Jiului turismul de varã,  lucru care pânã acum, când nu existau trasee omologate, nu prea avea succes.
Diana Mitrache