Începând de vineri, 23 august si pânã duminicã, 25 august 2019, pe stadionul ”Minerul” din Lupeni a avut loc o nouã editie a turneului de minifotbal ”Cupa Straja Lupeni”.
Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Sorii Junior’s Lupeni  condus de Sorin Corpadi, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Hunedoara si al Primãriei si Consiliului Local al Municipiului Lupeni si este  considerat  o competitie de mare  anvergurã, pentru cã aici au ajuns  cluburi din toatã tara. „Este evenimentul  sãptãmânii si este unul deosebit de important, pentru cã scopul nostru este acela de a-i scoate pe copiii mici din casã, ca sã facã chiar performantã. Conteazã miscarea, dar pentru aceastã competitie avem echipe foarte foarte bune, din care fac parte copii care luptã sã ajungã la marile echipe din tara noastrã. Si mã bucur cã sunt si din Lupeni, pentru cã noi avem 3 cluburi în care desfãsurãm astfel de activitãti sportive”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
„Pentru copii înseamnã sãnãtate, miscare si, în primul rând, cel mai important, la fotbal, este cã e un joc de echipã Turneul nostrul, singurul din Valea Jiului de o asa amploare, are 55 de echipe înscrise, sunt 28 de cluburi prezente si, probabil, 1000 de copii”, a completat si Adriana Moldovan, presedinta Clubului sportiv Sorii Junior”s. Cupa Straja Lupeni la minifotbal este cel mai mare turneu de fotbal pentru juniori din România, iar editia din acest an, a treia în istoria competitiei, adunã mici sportivi din mai multe orase, care sunt cazati la Strajã, au primit acces la telegondolã la preturi preferentiale si au acces inclusiv la strandul din apropiere.
Diana Mitrache