O delegatie din judetul Hunedoara ar urma sã plece în Mongolia. Este vorba de mai multi actori ai Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petrosani care vor pleca în Mongolia.  Proiectul de hotãrâre urmeazã a fi dezbãtut în cadrul sedintei de Consiliu Judetean.
“Centrul de monodrama din Mongolia este implicat în actiunea de  promovare a celei de-a 5-a editii a Festivalului International de teatru prin competitia de  monodrama “UB – Parade of Winners” organizatã la Ulan Baton, Mongolia,  în perioada 19-24 septembrie 2019. Teatrul Dramatic ID Sârbu din Petrosani are în  repertoriul sãu curent spectacolul “Aglaia si Dumnezeul ei de Mãmãligã” care a câstigat trofeul Stefan Iordache la competitia din cadrul Festivalului BacãuFest Monodrame 2019, organizat de Teatrul Municipal Bacovia, Bacãu. În acest context, Centrul de Monodrame Mongolia transmite Teatrului Dramatic ID Sîrbu Petrosani invitatia  oficialã de participare la festivalul sus amintit (…), în care se face  mentiunea cã va asigura din fonduri proprii, în perioada 18-24 septembrie 2019, transportul pe teritoriul Mongoliei, cazarea, masa si un ghid personal pentru o echipã de 3 persoane de la Teatrul Dramatic ID Sîrbu Petrosani,  costurile de transport dus-întors România-Mongolia pentru acestea nefiind însã sustinute“, aratã documentatia CJH.

De la Teatrul Dramatic ID Sîrbu din Petrosani ar urma sã plece în Mongolia actorii Irina Burghiu-Anutoiu, Doina Matei si Marius Niculescu.
Cosmin BACIU