Tânãr oprit cu focuri de armã

Politistii hunedoreni au fost nevoiti sa foloseascã arma pentru a opri un tânãr care conducea o motocicleta. Si asta dupã o urmãrire de peste 10 kilometri.
In fapt, miercuri seara, în jurul orei 22:20, un agent de politie care efectua (împreunã cu un politist local) activitãti de patrulare pe raza orasului Simeria a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unei motociclete care se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918, din Simeria.
Tânãrul aflat pe motocicletã nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului, motiv pentru care echipajul de politie a pornit în urmãrirea acestuia, folosind semnalele acustice si luminoase. Dupã aproximativ 10 kilometri de urmãrire în trafic, (pe DJ 107A si DJ 107, între satul Uroi si satul Chimindia), tânãrul si-a abandonat motocicleta si a continuat sã fugã pe un câmp. Dupã somatia legalã si efectuarea unui foc de avertisment în plan vertical, agentul de politie a reusit sã îl prindã si sã îl încãtuseze pe tânãr.
“Dupã imobilizarea conducãtorului motocicletei, politistii au stabilit cã acesta este un tânãr de 26 de ani, din orasul Simeria, iar în urma verificãrilor în bazele de date a  rezultat faptul cã acesta nu posedã permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta  nu figureazã ca fiind înmatriculatã (motocicleta avea montatã o plãcutã cu un numãr de înmatriculare provizoriu ce este atribuit unui autoturism)”, declara Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara.
În acest caz, politistii efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul fãrã a poseda permis conducere, conducerea unui autovehicul neînmatriculat si conducerea unui autovehicul cu numere false de înmatriculare.

Advertisements