4.000 de kilometri, 13 zile, 14 tãri – Balkan Express ia 150 îndrãznete echipe de pe drumuri prãfuite, plaje albe trecute, peste lanturi montane accidentate si prin pustie singuraticã – chiar prin inima fostului bloc estic!
Premisã: Fãrã GPS, fãrã GPS si fãrã autostradã. Si: vehiculul trebuie sã fie mai vechi peste 20 de ani.
O retetã pentru adevãrata aventurã cu cãrute reale de pe pista bãtutã.
În a doua editie, echipele vor  porni de la Dresda într-o cãlãtorie aventuroasã Germania, Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Macedonia, Albania, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Slovenia si Austria. echipele experimenteazã metropolele pulsante din sud-estul Europei si descoperã orasele si satele în care timpul pare sã stea nemiscat. Nu existã un traseu fix, toate echipele sunt active proprii pentru a gãsi drumul spre punctele de control de pe autostrãzi. Cartea de drum a raliului de asemenea, provoacã echipele cu provocãri nebunesti. Aventura si sentimentul de rali sunt preprogramate, ceea ce atrage participantii la acest miting de aventurã.
Ideea de caritate În acelasi timp, însã, participantii sunt la volan în scopuri caritabile. Fiecare echipã are sarcina de a colecta 500 euro pentru diferite proiecte de caritate. „Nu dorim doar sã oferim participantilor o aventurã grozavã, dorim sã sprijinim si noi importanti proiecte pe care am ajuns sã le cunoastem în timpul cãlãtoriilor noastre în diferite colturi ale lumii”, spun organizatorii. Raliul a început ieri, 22 august la Dresda (Germania), finalizarea este pe 4 Septembrie 2019 la Salzburg (Austria). Duminicã, 15 august 2019, echipele vor ajunge la Pensiunea Panorama din Ghelari sã  sãrbãtoreascã împreunã o petrecere  a Transilvaniei.
Sebastian Kaerger – Press Communikation Superlative Adventure Club Jarrestraße 80, 22303 Hamburg, Germany