Nouã suspecti au fost vizati de anchetã derulatã de politistii din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Arad.
Politistii au efectuat  si 9 perchezitii pe raza judetelor Timis si Hunedoara, la locuintele suspectilor. Potrivit datelor furnizate de IPJ Arad, în perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauzã s-ar fi constituit într-un grup infractional organizat si ar fi sãvârsit mai multe furturi din societãti comerciale si locuinte apartinând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de  alarmare si a unor instrumente special confectionate pentru deschiderea sistemelor de închidere a  seifurilor, pe raza localitãtilor Chisineu-Cris, Hãlmãgel, Baia de Cris (jud. Albã), Deva si Criscior (judetul Hunedoara) si pe raza judetului Timisoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.
”În urma perchezitiilor efectuate la data de 20 august a.c., au fost audiate 6 persoane, celelalte 3 fiind cãutate în vederea luãrii de mãsuri legale  preventive. Cele 6 persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistratilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivã, sub aspectul sãvârsirii  infractiunilor de furt  calificat si constituirea  unui grup infractional”, informeazã IPJ Arad. Actiunea a fost derulatã cu sustinerea luptãtorilor S.A.S., dar si a politistilor din I.P.J. Hunedoara.