Doi artisti vin la Petrosani pentru a sustine un proiect caritabil

Un nou concert de exceptie va avea loc la Petrosani. Evenimentul, unul caritabil, are ca scop strângerea de fonduri pentru dotarea sectiei de pian a Scolii Gimnaziale IG Duca din localitate.
“Avem deosebitã plãcere de a vã invita la concertul „Silvestri 50”, vineri, 23 August 2019, orele 19:00, în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sârbu” din Petrosani, concert sustinut de doi pianisti de exceptie ai României. Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu vin sã întãreascã rândurile „Fabricii de Pian”, sã sustinã proiectul prin care ne dorim sã creãm evenimente culturale deosebite pentru comunitatea din Valea Jiului, sã achizitionam un pian de concert si 5 pianine de studiu revitalizând astfel, Sectia de Muzica a Scolii Gimnaziale „I. G. Ducã” din Petrosani. Acest concert exceptional „Silvestri 50” este un omagiu adus celui ce a fost Constantin Silvestri. Dirijor, compozitor si pianist român”, aratã organizatorii, respectiv Fabrica de Pian.
Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu formeazã un duo pianistic din anul 2005. Activitatea concertisticã a duo-ului cuprinde participãri în 26 de festivaluri nationale si internationale, concerte cu orchestrã si peste 400 de recitaluri în tarã (88 de localitãti) si în strãinãtate (Anglia, Austria, Belgia, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alãturi de cele 15 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a sustine primele concerte de pian din istoria localitãtilor Avrig, Bãlan, Ciocãnesti, Ditrãu, Fãgãras, Gãesti, Hateg, Lehliu-Garã, Moreni, Petrila, Praid, Târnãveni si Titu. Un concert aparte, în premierã, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. Activitãtii concertistice a duo-ului pianistic i se adaugã numeroase premii nationale si internationale obtinute la concursurile de profil, prezente în juriile concursurilor nationale si internationale de specialitate, precum si cursuri de mãiestrie sustinute ca profesori invitati.  Corina Rãducanu si Eugen Dumitrescu sunt absolventi ai Liceului de Muzicã George Enescu si ai Universitãtii Nationale de Muzicã din Bucuresti unde si-au completat si încheiat studiile (licentã, master, doctorat, post-doctorat). Cei doi pianisti sunt fondatorii Asociatiei Klavier ART si initiatorii mai multor programe culturale ce au loc în diferite  orase si regiuni ale tãrii (Fãgãras, Gheorgheni, Petrosani, Rãdãuti, Reghin, Resita, Sibiu, Sfântu Gheorghe si Muntii Retezat).
Concertul este organizat de „Fabricã De Pian”, si are ca  obiectiv strângerea de fonduri  pentru sustinerea proiectului „Fabrica De Pian” Accesul la concert se face farã invitatie sau bilet.
Cosmin BACIU

Advertisements