Foresta Suceava, Ceahlãul Piatra Neamt, Unirea Slobozia sau Steaua Bucuresti  (cu ex-jiulistul Antohi în echipã), sunt nume mai cunoscute, calificate în faza urmãtoare, 64-imi de finalã a Cupei României.
Inter Petrila respectã aceastã competitie (acum 20 de ani a jucat în 16-imi) si bucurã ca atare peste 500 de spectatori cu o victorie în fata divizionarei de liga a III-a, care a ocupa locul 3 în sezonul precedent!
Un meci frumos, cu rãsturnãri spectaculoase de scos, mai ales în prima reprizã când s-au marcat patru goluri (în min. 31 Cozac putea înscrie si el, dar trage de la 7 m în portar!), apoi forcing de final, care aduce o binemeritatã victorie echipei din Petrila.

–––––––––––––––––––––-

Inter Petrila – Metalurgistul Cugir 3-2

Inter Petrila (antr. Adi Câmpean):

Onici – Tãian, Petrariu, A Câmpean, Sg. Badea, Horvath, Cozac (min 60 Diaconu), Fl. Dobre, Sârb, Pãtrãscoiu, Zavracu (min. 90 Ungureanu)

Metalurgistul Cugir (antr. Lucian Itu): Gorea – Lang (min. 75 Suteu), Dohotariu, Bold, De Freitas – Saucã, Grozav, Coroian, Pãcurar (min 88 M. Neagu) – Coltor, Baratky.

Arbitru Claudiu Stef – Tg. Mures

Spectatori: 500

GOLURILE

0-1 Saucã (min. 2) dupã o frumoasã

combinatie cu De Freitas

1-1 Petrariu (min. 25) din 11 m ca urmare a faultului comis asupra lui Sârb de portarul Gorea.

2-1 Zavracu (min 28) din actiune, dupã o pasã filtrantã a lui Glorin Dobre

2-2 Dohotariu (min 35) din pasa lui Saucã

3-2 Diaconu (min. 78) din pasa lui Sârb

–––––––––––––––––––––-

Mobilizare si ambitie
Desi rãmasã fãrã patru jucãtori transferati la Jiul Petrosani (Haring, Torkos, Bogdan Matei, M. Filip plus Bocu si Duma aflati încã în strãinãtate) Inter Petrila s-a mobiliyat exemplar, dorind cu ardoare calificare în faza superioarã a competitiei.
“Bãietii au jucat superb! Le multumesc, deasemea publicului care a fost alãturi de noi într-un numãr atât de mare”, a spus la finalul meciului Adi Câmpean, antrenorul – jucãtor al Petrilei.
Revedere cu Itu
Antrenorul Lucian Itu (41 de ani) de la Metalurgistul Cugir este originar chiar din Cugir. El a fost component al echipei Minerul Lupeni în Divizia B timp de trei campionate (2005-2007, 2009-2010), echipã pentru care a marcat 24 de goluri. Dupã ce a mai jucat la Sãgeata Nãvodari a trecut pe banca tehnicã a echipei din orasul sãu natal, unde, din când în când, mai joacã si în teren.
“Am trãit momente frumoase la Lupeni în cele trei sezoane, pãcat cã au desfiintat echipa, atunci, în 2010. Felicit Inter Petrila, baftã mai departe”, a spus Lucian Itu.
GENU TUTU