Micuta locomotivã din Petrosani va rula pentru ultima datã pentru copii. Locomotiva Skroban porneste în data de 30 august  pentru ultima datã în cãlãtorie.
Anuntul a fost fãcut chiar de  creatorul acesteia, inginerul Alexandru Skroban, care spune cã din motive ce tin de sãnãtatea sã, nu va mai putea sã facã acest lucru. În plus, inginerul petrosãnean nici nu a gãsit pe cineva care sã îi ducã munca mai departe.
”Am programat o nouã întâlnire cu locomotiva jucãrie în parcul CAROL SCHRETER din PETROSANI, cu copiii si pãrintii lor. Vã invit si vã astept cu drag. Locomotiva va porni la orele 15. Cu aceastã ocazie doresc sã anunt cã va fi ultima întâlnire, deoarece nu am gãsit niciun amator dornic sã continue ce am început eu, motiv pentru care voi dona locomotiva la un muzeu. Vârsta mã obligã sã fac acest pas. De preferat este muzeul din Petrosani, deoarece aici s-a nãscut ca model unic în domeniu si a distrat copiii care nu o vor uita. În altã parte va fi strãinã”, a scris pe pagina se de pe o retea socialã dr.ing. Alexandru Skroban. Creatorul locomotivei cu aburi este dr. ing. Alexandru Skroban, care a lucrat timp de 2 ani la realizarea acesteia. Alexandru Skroban a fost seful Sectiei de Proiectãri din cadrul CEPROM. Alexandru Skroban si-a transformat garajul din curtea casei în atelier. Piesele nu au fost usor de gãsit. “Pãrintele” locomotivei a apelat la ajutorul societãtilor comerciale din zonã. Locomotiva cu aburi realizatã de dr. ing. Alexandru Skroban este unicã în Europa. Aceasta functioneazã cu un kilogram de huilã, opt litri de apã  si are o autonomie de o orã. Micuta locomotivã se plimbã pe sinele de 60 de metri cu o vitezã de 10 km/h. Micuta locomotivã urmeazã, apoi, a fi expusã la Muzeul Mineritului din Petrosani, edificiu care este în plin  proces de modernizare.
Cosmin BACIU