Veste bunã pentru turisti! Drumul de acces pre Poiana Pelegii, o destinatie foarte cãutatã de drumetii care strãbat masivul Retezat, a fost redeschis.
În sedinta Consiliului Judetean Hunedoara din data de 14 august, consilierii judeteni au aprobat proiectul de hotãrâre privind redeschiderea circulatiei pe DJ 685, pe tronsonul cuprins între Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotundã – Poiana Pelegii (km 48+700).
Ca element de noutate, redeschiderea drumului vine  si cu o restrictionare a circulatiei autovehiculelor cu masã mai mare de 3,5 tone.
”Din data de 15 august, pe  sectorul de drum aflat în administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, cuprins între barajul hidrotehnic Gura Apelor si Cabana Rotundã, se va circula foarte bine. Pe drumul forestier cuprins între Cabana Rotundã si Poiana Pelegii se poate circula, dar nu în conditiile cele mai bune. Pe tronsonul acesta aflat în administrarea Directiei Silvice încã se lucreazã, existã douã zone cu probleme mai mari, dar am primit asigurãri cã în maxim o sãptãmânã interventiile se vor încheia si drumul se va prezenta în conditii excelente. Pãrerea mea este cã nu trebuia lãsat atâta timp sã treacã pânã sã refacem acest drum” a declarat administratorul public Costel Avram, la încheierea sedintei Consiliului Judetean Hunedoara.  Lucrãrile realizate de drumari, pe sectorul de competentã al Consiliului Judetean Hunedoara, au vizat  refacerea unei portiuni din corpul drumului, fiind folosite circa 1.300 de tone de material pentru umplerea unui gol creat în structura sa,  s-au curãtat santurile colmatate si s-a lãrgit terasamentul drumului pe mai multe portiuni.
Reamintim cã mãsura închiderii temporare a DJ 685, pe sectorul cuprins între Barajul Gura Apelor – Cabana Rotundã – Poiana Pelegii, a intrat în vigoare în data de 22 mai 2018. Închiderea temporarã a  circulatiei rutiere pe acest tronson  s-a impus din cauza fenomenelor  de înghet-dezghet si a ploilor  abundente care au dus la formarea unei ravene (gol) în structura de rezistentã a drumului existând  pericolul de surpare al acestuia. Mãsura închiderii a avut ca scop prevenirea unor accidente nedorite.