Peste 2.500 de portii de mãmãligã cu mâncare de varzã si tocanã de berbec vor fi servite gratuit la Petrosani. Totul are loc în cadrul manifestãrilor dedicate Zilei Recoltei.

Este al doilea an în care are loc o astfel de manifestare si locuitorii sunt invitati sã îsi umple cãmãrile, dar si sã urmãreascã spectacolul de muzicã.

Timp de douã zile, strada centralã din Petrosani va fi animatã de cumpãrãtori, vânzãtori, dar mai ales de spectacolul de muzicã popularã. În plus, la orele prânzului, administratia le-a pregãtit locuitorilor o pomanã  momârlãneascã. „Mâncarea se va pregãti în stradã, în cazane mari. Vom servi peste 2.500 de portii de pãsat, varzã si tocanã de berbec, asa cum obisnuiesc sã facã momârlanii”, a spus Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul Petrosani, care cheamã la manifestare cât mai multi oameni.

La Târg sunt invitati si foarte multi producãtori, care vor aduce la preturi convenabile, tot ce trebuie sã punã gospodinele în cãmarã. „Sper cã, la aceastã a doua editie, vor veni si mai multi producãtori. E vorba despre cei ce vin cu produse

lactate, cei cu miere, produse agricole, ori din carne. Toti vor avea loc aici si sperãm ca si gospodinele sã fie multumite de ofertã si pret”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.

Manifestãrile vor avea loc pe platoul din fata primãriei din localitate, unde va fi amenajatã o scenã pentru spectacolul de muzicã popularã. Asta  în timp ce producãtorii sunt invitati pe artera principalã, care va fi închis circulatiei în week-end, sã-si desfacã produsele.

Diana Mitrache