Dorinte în noul an universitar. Universitatea din Petrosani se bucurã de un grad ridicat de încredere atât din partea celor care doresc sã urmeze cursurile institutiei de învâtãmânt superior cât si din partea  factorilor de decizie de la nivel local, judetean si din mediul privat.
Rectorul Universitãtii din Petrosani, profesor doctor inginer, Radu Sorin îsi doreste ca si în anul universitar ce va începe în luna octombrie toate proiectele sã decurgã bine iar colegilor le doreste fortã de muncã.
„Anul universitar 2019-2020 îmi doresc  sã înceapã cu toate formatiile de studii complete si alãturi de colegii nostri odihniti din vacantã si cu forte proaspete. Îmi doresc studenti din ce în ce mai buni si mai inovativi pentru cã suntem o universitate de traditie dar si de perspectivã. Universitate de traditie pentru cã anul trecut am sãrbãtorit si noi 70 de ani de învãtãmânt superior la Petrosani si noi cãutãm permanent sã pregãtim specialisti în functie de cererile pietei fortei de muncã. Specialisti care sã confirme acolo unde îsi vor desfãsura activitatea dupã terminarea universitãtii. Îmi doresc mie, profesorilor, corpului administrativ si studentilor sã aibã o motivatie în plus pentru ceea ce fac aici la universitate si sã fie multumiti de toatã activitatea pe care o desfãsoarã aici. Studentii sã rãmânã nu doar cu cunostinte temeinice dar si cu exemple pe care sã le urmeze în viata si activitatea viitoare”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Universitatea din Petrosani a pregãtit de-a lungul anilor mii de  specialisti în domeniul minier si nu numai, o parte dintre acestia fiind studenti de peste hotare.
Cosmin BACIU