Ministerul Energiei si REWA doteazã un laborator al Universitãtii Petrosani

 

Noi proiecte la Universitatea din Petrosani. Începând din aceastã toamnã  Universitatea din Petrosani va fi dotatã cu un laborator în care se vor desfãsura studii  practice în domeniul energiei regenerabile.
Mai mult decât atât institutia de învãtãmânt superior este si gazda unor cursuri de  reconversie profesionalã. Toate aceste lucruri aduc un plus Universitãtii din Petrosani care beneficiazã de un grad  ridicat de încredere.
„Am discutat deja cu partenerii cu care am încheiat conventia  alãturi de Ministerul Energiei pentru dotarea unui laborator mare la atelierele noastre din universitate. Organizarea admiterii pentru cei care doresc se face împreunã si în colaborare cu partenerii nostri iar când se va organiza vom anunta din timp. Suntem de asemenea în permanentã legãturã cu agentii economici  astfel încât sã putem participa la solutionarea unor probleme tehnice sau tehnologice pe care le au marile companii. Continuã proiectele pe care le avem pe Programele Operationale si în acest sens imediat din data de 2 septembrie organizãm admiterea la Colegiul Tertial Non-universitar pentru elevii care au absolvit liceul dar nu au diplomã de bacalaureat si care se vor specializa în ingineria transporturilor si în calculatoare. Cãutãm sã promovãm universitatea prin implicarea ei în tot ceea ce înseamnã programele europene pentru zonele miniere cu accent pe Valea Jiului. Noi cãutãm cu aceastã asociatie a primãriilor din Valea Jiului sã sprijim la scrierea unor proiecte viabile mari cu finantare europeanã. Universitatea din Petrosani îsi gãseste rolul nu doar în  perfectionarea specialistilor în diferite domenii. Noi cãutãm sã fim un factor local, regional si national”,  a declarat profesor doctor inginer Radu Sorin Rectorul Universitãtii din Petrosani.  Mai mult decât atât la Universitatea din Petrosani vor exista si cursuri de reconversie profesionalã.
„Avem cursuri  post universitare iar toate acestea sunt prezentate pe site-ul universitãtii noastre. La cererea agentilor economici putem face si alte cursuri de reconversie profesionalã. Noi cãutãm sã fim si gazda unor  manifestãri stiintifice iar INSEMEX organizeazã simpozionul SESAM 2019 cu ocazia a 70 de ani de cercetare iar toate activitãtile se vor desfãsura la Universitatea din Petrosani”, mai precizeazã sursa citatã. Universitatea din Petrosani  demonstreazã încã odatã cã este un factor important atât pentru economia Vãii Jiului cât si a judetului Hunedoara.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.